Danske Bank kan rykke til Nordhavn

De kendte bygninger på Holmens Kanal midt i København bliver udfordret som hovedsæde for Danmarks største bank.

By & Havns direktør Jens Kramer Mikkelsen har stor succes med at sælge byggegrunde i Nordhavn - næste kunde kan blive Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire arkitektfirmaer er ifølge Finanswatch blevet bedt om at tegne deres bud på, hvordan et nyt hovedsæde i Nordhavn for Danske Bank kan se ud. Der er allerede indgået en optionsaftale med Københavns udviklingsselskab By & Havn om en grund i den nye bydel, men endnu er intet fast besluttet.

By & Havns direktør Jens Kramer Mikkelsen bekræfter over for Berlingske Business, at By & Havn har indgået en optionsaftale om en grund i Nordhavn med Danske Bank, og at der pågår drøftelser.

»Som det er i dag, har vi medarbejdere samlet på syv forskellige lokationer i hovedstadsområdet. Vi ser derfor lige nu på, om det vil kunne betale sig at samle nogle af vores hovedsædefunktioner på færre adresser,« oplyser Danske Banks pressechef Kenni Leth ifølge FinansWatch.

Danske Bank har i alt knap 20.000 medarbejdere, heraf cirka 12.000 i Danmark.

Nordea er på vej til at flytte sit hovedkontor fra Christianshavn til Ørestad, hvor Nykredit også vil have medarbejdere stationeret, samtidigt med at man beholder hovedsædet på Kalvebod Brygge.

Desuden var forsikringskoncernen Codan som tidligere omtalt af Berlingske Business i detaljerede forhandlinger om at få opført et nyt hovedsæde ved Field's i Ørestad City, men besluttede i sidste øjeblik at blive mindst fem år længere i Codanhus på Frederiksberg.