Danske Bank henter ny direktør i ATP

Danske Bank har været på rov i pensionsgiganten ATP for at finde en ny direktør til bankens Asset Management-afdeling, hvor 690 milliarder kroner forvaltes. ATP finder afløser internt.

Henrik Gade Jepsen skifter ATP ud med Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen

Landets største bank, Danske Bank, har fundet den mand, der skal stå i spidsen for at forvalte 690 milliarder kroner af kundernes penge i den vigtige Asset Management-afdeling.

Det bliver 53-årige Henrik Gade Jepsen, der kommer fra en stilling som fondsdirektør i pensionsgiganten ATP.

Henrik Gade Jepsen tiltræder den 1. august 2016 som ny direktør for Danske Banks Asset Management, der hører bankens forholdsvis nye forretningsenhed Wealth Management. Det omfatter private banking samt pensions-, formue-, og kapitalforvaltning.

Som chef for Asset Management får Henrik Gade Jepsen det overordnede ansvar for at forvalte cirka 690 milliarder kroner af kundernes kapital sammen med områdets godt 350 øvrige medarbejdere på tværs af de nordiske lande samt Tyskland, oplyser Danske Bank.

»Kapitalforvaltning er en af hjørnestenene i vores nye Wealth Management satsning, og jeg er derfor glad for, at det er lykkedes at tiltrække en så erfaren og kompetent profil som Henrik. Sammen med resten af sit team kommer han til at stå i spidsen for at udvikle nye og innovative løsninger inden for kapitalforvaltning og samtidig sikre, at kunderne får et konkurrencedygtigt afkast,« siger Tonny Thierry Andersen, bankdirektør for Danske Bank Wealth Management i en meddelelse.

Danske Bank oplyser videre, at med ansættelsen af Henrik Gade Jepsen er det overordnede ledelsesteam i Wealth Management nu på plads.

»Behovet for innovative investeringsløsninger og skræddersyet rådgivning stiger hos kunderne. Jeg ser derfor frem til at begynde i mit nye job og bidrage til at styrke Danske Banks position inden for kapitalforvaltning til gavn for bankens kunder,« siger Henrik Gade Jepsen i en meddelelse.

ATP finder ny fondsdirektør internt

Afløseren for Henrik Gade Jepsen som fondsdirektør i ATP bliver 44-årige Kasper Ahrndt Lorenzen, der hidtil har været vicedirektør i Investeringsforretningen med ansvar for likvide markeder.

Indtil årsskiftet havde Kasper Ahrndt Lorenzen ansvaret for porteføljekonstruktion og var dermed en af hovedarkitekterne bag ATP’s nye investeringsstrategi, som blev offentliggjort i januar 2016, oplyser ATP.

Han har været ansat i ATP i to omgange – fra 2007 til 2012 og igen siden 2014. Tidligere har han haft ledende porteføljemanagementroller hos PFA og Nordea.

»Kasper er den helt rette til jobbet – både på grund af sit indgående kendskab til vores tilgang til investering, sin brede investorerfaring, sin store intellektuelle kapacitet og sine stærke ledelsesmæssige og personlige kvaliteter,« siger ATP-topchef Carsten Stendevad i en meddelelse og fortsætter:

»Jeg mødte Kasper første gang for 25 år siden, hvor vi begge hørte til inde på Økonomisk Institut i Studiestræde som førsteårs polit-studerende. Allerede dengang gjorde Kaspers lynende intellekt og vindende væsen indtryk. Jeg er overbevist om, at han vil fortsætte den ambitiøse udvikling, som vores fondsafdeling har gennemgået.«

Kasper Ahrndt Lorenzen udtaler i samme meddelelse:

»At være Fondsdirektør i ATP – og stå for forvaltningen af danskernes pensionsmidler – er et stort ansvar, der kalder på ydmyghed og en vis ærefrygt. Samtidig er jeg stolt over den tillid, som ATP viser mig – og jeg glæder mig til at løse opgaven sammen med de mange gode kolleger.«