Danske Bank hæver sine beløbsgrænser

Mobilbetaling. Samtidig med at konkurrenten Swipp går i offensiven på beløbsgrænser, lyder meldingen fra Danske Bank, at MobilePay-kunderne inden nytår vil kunne overføre dobbelt så mange penge dagligt, som de kan i dag.

81 banker står bag Swipp, og de vil nu give Danske Banks mobilbetalingstjeneste MobilePay konkurrence. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden årets udgang vil grænsen på 1.500 kroner, som dagligt kan overføres via mobilbetalingsløsningen MobilePay være hævet til 3.000 kroner. Sådan lyder meldingen fra Danske Bank samtidig med, at konkurrenten Swipp annoncerer, at de vil hæve barren endnu højere.

Swipps offensiv er et forsøg på for alvor at få fodfæste på der glohede mobilbetalingsmarked, hvor Danske Banks MobilePay er kommet klart bedst fra start. MobilePay har 1,6 millioner privatkunder, mens 421.102 kunder har aktiveret Swipp-løsningen. Også på erhvervsområdet er MobilePay foran med 1.975 oprettede brugere, hvoraf 1.626 aktivt er i gang med at modtage betalinger via systemet. Swipp har lavet aftaler med 1.400 erhvervsdrivende, men oplyser ikke tal for, hvor mange der er kommet aktivt i gang med at modtage betalinger.

Hvor højt Swipp vil hæve beløbsgrænsen, oplyser konsortiet, som består af 81 danske banker, endnu ikke, men målet er, at loftet på længere sigt, skal være det beløb, der er til rådighed på brugerens konto.

Også i Danske Bank er man klar til at rykke på funktionaliteterne.

»Vi har prioriteret en brugervenlig løsning, hvor vi er first movers og løser problemerne efterhånden, som de opstår. Det er gået rigtigt godt indtil videre. Det betyder blandt andet, at vi forventer at hæve vores beløbsgrænse fra 1.500 til 3.000 i indeværende år. Hvis kundernes behov udvikler sig, så udvikler vi os igen sammen med dem,« siger Mark Vraa Hansen, der 1. marts tiltrådte som chef for MobilePay-divisionen i Danske Bank.

I dag rammer brugerne en grænse, når de har overført 50.000 kroner via MobilePay på et år. Denne grænse kan dog hæves til 110.000 kroner. Mark Vraa Hansen anerkender dog, at der kan blive brug for endnu videre rammer, hvis løsningen en dag bliver udbredt i dagligvarehandlen.

»Den dag, vi kan præsentere en løsning til supermarkederne, er det klart, at vi også finder en løsning på at tilpasse beløbsgrænserne til denne måde at bruge MobilePay på,« siger Mark Vraa Hansen og understreger, at MobilePays nethandelsløsning, som blev lanceret i juli kører uden beløbsgrænse.