Danske Bank gør klar til angreb på Sverige

Danske Bank-formand Ole Andersen understreger, at banken betragter Sverige som et kernemarked. Nu skal man hente flere privatkunder

Danske Banks formand Ole Andersen på generalforsamlingen 18. marts 2015 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Der kommer en offensiv for at lokke flere privatkunder ind i Danske Bank Sverige. Det lover Danske Bank-formand Ole Andersen i sin tale på årets generalforsamling. Det var ellers fremme sidste år, at banken skulle have undersøgt mulighederne for at sælge den svenske forretning, hvor man kun har en beskeden markedsandel på 5 pct.

I dagens Berlingske Business påpeger flere analytikere, at der kan være god fornuft i at sælge Danske Bank Sverige, fordi banken er for lille i forhold til de stærke hjemlige svenske bankaktører Nordea, SEB, Swedbank og Handelsbanken. Men det maner formand Ole Andersen altså i jorden i sin beretning fra generalforsamlingen:

"Vi tror på, at vi i alle nordiske markeder kan tilbyde noget unikt og dermed skabe mere værdi. Det indebærer, at vi betragter Danmark, Sverige, Norge og Finland som vores absolutte kernemarkeder, og at vi i de markeder vil servicere både privatkunder, virksomheder og institutionelle kunder og dermed udnytte de synergieffekter, der er på tværs af landegrænser. "

På den baggrund vil Danske Bank nu iværksætte initiativer, som skal styrke markedspositionen i både Sverige og Norge.

"Det er to forskellige markeder, men fælles for dem er, at vi har solide kompetencer, gode produkter og stærke relationer med vores kunder. Og særligt på erhvervssiden har vi tiltrukket nye kunder og drevet en fornuftig forretning. Den positive udvikling vil vi gøre efter på privatmarkedet - blandt andet ved at udnytte vores stærke it-platform, styrke vores digitale produkttilbud og vores rådgivningskompetencer."

Til gengæld er det farvel og tak for Danske Bank i Baltikum, erkender Ole Andersen efter det såkaldte business review er tilendebragt:

"I dag servicerer vi både privat- og erhvervskunder i de tre baltiske lande, men vi må erkende, at vi ikke har den nødvendige størrelse i Baltikum på privatmarkedet til at skabe en fornuftig forretning. Derfor har vi besluttet at afvikle den del af forretningen over de kommende år. Vi vil i stedet satse på at erhvervsmarkedet."

Det indebærer, at Danske Bank vil udvikle sin fælles it-platform for de baltiske banker.

Danske Bank-formanden nævnte derimod ikke bankens aktiviteter i Nordirland, som analytikerne ellers opfordrer banken til at sælge fra.