Danske Bank: Fyringer kan blive nødvendige

Danske Bank har tilbudt 8.000 ansatte en frivillig fratrædelse. Hvis der ikke er nok, der går frivilligt, kan det blive nødvendigt at fyre, siger Danske Bank-topchef Thomas F. Borgen.

Danske Banks topchef, Thomas F. Borgen, vil måske bede medarbejdere om at gå ufrivilligt, såfremt der ikke er nok, der går frivilligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Omkring 8.000 medarbejdere i Danske Bank tygger i øjeblikket på et tilbud fra Danske Bank-ledelsen om en frivillig fratrædelse. Og nu får de ansatte endnu mere at tænke over.

Således udtaler Danske Banks adm. direktør, Thomas F. Borgen, at såfremt der ikke er nok, der melder sig til en frivillig fratrædelse, kan det blive nødvendigt at fyre.

Udtalelsen fra Thomas F. Borgen er sket til bankens tillidsmænd. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

»Vi har gjort det til en frivillig ordning, der gælder for flest muligt. Nu får vi at se, hvor mange der træffer valget om at gå frivilligt. Ud fra det må vi afgøre, om nogle må gå ufrivilligt. Det håber vi ikke, men det kan blive nødvendigt,« sagde Thomas F. Borgen på en konference med bankens tillidsmænd den 12. oktober ifølge nyhedsbrevet Finans.

Medarbejderne i Danske Bank oplever det som kølig luft fra ledelsen. Det siger Steen Lund Olsen, der er tillidsmand i Danske Bank og formand for de Danske Bank-ansatte i Finansforbundet kaldet Danske Kreds.

»Efter at vi har besteget bjerge og arbejdet hårdt for at gøre Danske Bank til nummer 1, kommer sådan en udmelding om fratrædelse som kølig luft. Til de medarbejdere, der har knoklet i mange år for at løfte banken tilbage, er det ikke en tak at åbne et fratrædelseskatalog,« siger Steen Lund Olsen til nyhedsbrevet Finans.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

De pågældende medarbejdere har måneden ud til at beslutte, om de vil ansøge om en frivillig fratrædelse i Danske Bank.