Danske Bank fyrer 250 på tirsdag

Medarbejderne i Danske Bank står over for en fyringsrunde på tirsdag. 250 medarbejdere vil blive fyret, erfarer netmediet FinansWatch fra flere kilder, som ikke ønsker at optræde ved navn.

Foto: Thomas Lekfeldt. Danske Bank - afdelingen på Kongens Nytorv.
Læs mere
Fold sammen
Danske Bank har over for FinansWatch ikke ønsket at kommentere artiklen.

Det skriver FinansWatch.

At der skal skæres yderligere i omkostningerne i Danske Bank kommer dog ikke som den store overraskelse. I forbindelse med Danske Banks regnskab for tredje kvartal slog administrerende direktør Thomas Borgen fast, at udgifterne skulle bringes ned, fordi indtægterne er under pres som følge af en lav lånelyst både hos erhvervs- og privatkunder.

- Vi ser lav efterspørgsel efter lån på de fleste af vore markeder. Det er vores vurdering, at dansk økonomi har bundet ud, men at vi sagte, men sikkert vil have en vækst. Vi forudsætter en BNP-vækst på 1,5 pct. i 2014 efter en ventet vækst på 0,6 pct. i 2013. Det er fortsat langt under potentialet for dansk økonomi og på grund af det, er det ekstremt vigtigt for banken at iværksætte omkostningstiltag, sagde Thomas Borgen i forbindelse med regnskabet den 31. oktober 2013 til Ritzau Finans.

Danske Bank lancerede i forbindelse med kvartalsregnskabet et initiativ, der skal reducere omkostningerne med 1 mia. kr. med fuld effekt i 2014.

- Besparelserne finder vi specielt i områder, som ikke er kundevendte, dvs. inden for det, vil kalder eksterne omkostninger og omkostninger i stabs- og støttefunktioner. Vi beskytter kundeleddet fordi vi ser, at den sikreste vej til langsigtet lønsom vækst er tilfredse kunder - og der må vi fortsætte med at arbejde hårdt, sagde Thomas Borgen dengang.

/ritzau/FINANS