Danske Bank fortsat på vej mod det gode nordiske selskab

Danske Bank er på rette vej mod at komme i det gode selskab, hvor banken gerne vil være - målt på egenkapitalforrentning - nemlig blandt de bedste i Norden. Det viser en opgørelse, som Ritzau Finans har lavet.

Foto: Thomas Lekfeldt. Danske Bank på Kongens Nytorv i København.
Læs mere
Fold sammen

Egenkapitalforretningen opgjort på halvårsbasis mellem de seks største nordiske banker ligger i første halvår 2015 på mellem 12,5 pct. og 14,1 pct. Danske Bank er stadig sidst, men i forhold til første halvår sidste år er afstanden op til toppen mindsket betragteligt. I første halvår var den 1,6 pct.point, mens den i første halvår sidste år var på 5,7 pct.point.

Kun tre af bankerne har forbedret egenkapitalforretningen i første halvår i år i forhold til samme periode året før, og det er - foruden Danske Bank - Nordea og DNB. Danske Banks forbedring er størst - 2,9 pct.point.

Danske Banks topchef erkender dog, at banken endnu ikke er i mål.

- Vi har nået et tilfredsstillende til godt resultat, men vi er fortsat stadig kun på vejen til at blive blandt de bedste banker i Norden for vore kunder og aktionærer, siger administrerende direktør Thomas Borgen til Ritzau Finans.

Han vurderer, at banken de sidste par år er kommet godt i gang.

- De seneste kvartaler bekræfter, at vi er på rette vej, men vi er fortsat ikke i mål, noterer han.