Danske Bank fortsat på vej mod det gode nordiske selskab

Danske Bank er på rette vej mod at komme i det gode selskab, hvor banken gerne vil være - målt på egenkapitalforrentning - nemlig blandt de bedste i Norden. Det viser en opgørelse, som Ritzau Finans har lavet.

Danske Bank på Kongens Nytorv i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Egenkapitalforretningen opgjort på halvårsbasis mellem de seks største nordiske banker ligger i første halvår 2015 på mellem 12,5 pct. og 14,1 pct. Danske Bank er stadig sidst, men i forhold til første halvår sidste år er afstanden op til toppen mindsket betragteligt. I første halvår var den 1,6 pct.point, mens den i første halvår sidste år var på 5,7 pct.point.

Kun tre af bankerne har forbedret egenkapitalforretningen i første halvår i år i forhold til samme periode året før, og det er - foruden Danske Bank - Nordea og DNB. Danske Banks forbedring er størst - 2,9 pct.point.

Danske Banks topchef erkender dog, at banken endnu ikke er i mål.

- Vi har nået et tilfredsstillende til godt resultat, men vi er fortsat stadig kun på vejen til at blive blandt de bedste banker i Norden for vore kunder og aktionærer, siger administrerende direktør Thomas Borgen til Ritzau Finans.

Han vurderer, at banken de sidste par år er kommet godt i gang.

- De seneste kvartaler bekræfter, at vi er på rette vej, men vi er fortsat ikke i mål, noterer han.