Danske Bank-formand vil ikke love fuld åbenhed om estisk rapport

Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsesformand i Danske Bank, Ole Andersen, tror ikke, at banken vil offentliggøre hele den interne undersøgelse af problemer med hvidvaskbekæmpelse i Estland.

Det skriver Børsen.

Storbanken kulegraver for øjeblikket kunder og transaktioner i Estland fra 2007 til 2015, for at afdække hvorfor filialen kunne bruges til pengehvidvask. Ifølge Danske Bank vil undersøgelsen blive offentliggjort senest i september, men Ole Andersen mener ikke, at banken vil offentliggøre alt, når den foreligger.

»Det kan jeg ikke tage stilling til, så længe vi ikke har set undersøgelsen. Der kan være fortrolige forhold og så videre. Det er helt sikkert, at vi kommer til at offentliggøre som minimum konklusionerne på undersøgelsen,« siger bestyrelsesformanden ifølge Børsen og fortsætter:

»Jeg tror ikke, det er sandsynligt, at vi offentliggør hele undersøgelsen, fordi der er masser af fortrolige forhold, som vi simpelthen ikke må offentliggøre. Men det tager vi stilling til, tidsplanen med september holder stadigvæk.«

Ekspert i hvidvaskreglerne og topchef for Revisorjura.dk Jakob Dedenroth Bernhoft tror også, at banken kun offentliggør konklusioner og et resumé. Og påpeger, at det kan få stor betydning for Danske Bank, hvis Finanstilsynets undersøgelse »overhaler indenom«, skriver avisen.

/ritzau/FINANS