Danske Bank-formand afviser ekstern vurdering af bestyrelsen

Danske Bank har i 2006 for første gang formaliseret evalueringer af bestyrelsesmedlemmer, der således alle har haft en samtale med formanden. Banken afviser dog opfordring om ekstern evaluering.

Formand for Danske Bank, Alf Duch-Pedersen. Foto: Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Bestyrelsesformand for Danske bank, Alf Duch-Pedersen, siger til Business.dk, at det er for tidligt at vurdere effekten af hans evalueringer af bestyrelsesmedlemmerne.

"Det er første gang, at vi har været hele bestyrelsen igennem, og vi har nu også for første gang en formaliseret prodecure for evaluering af bestyrelsen," siger han.

Alf Duch-Pedersen forklarer, at de enkelte samtaler tager udgangspunkt i samme dagsorden, og i sidste ende er det så formandens opgave at sammenfatte opfattelserne.

"Samtalerne giver bl.a. mulighed for at vurdere den enkeltes indsats, bestyrelsens kompetencer og vægtning af tidsforbrug," siger Alf Duch-Pedersen, der tilføjer, at bestyrelsesmedlemmer også selv kan tage emner op.

Har det været en givtig proces?

"Det er for tidligt at konkludere på. Vi skal nok først igennem et par forløb."

Hvem vurderer dig?

"Ha.., det tænkte jeg nok, at du ville spørge om. Men jeg skal jo genvælges hvert år, så...."

Tidligere i dag sagde professor Steen Thomsen fra Copenhagen Business School til Business.dk, at en formands samtale med medlemmerne ikke kan ikke erstatte behovet for en ekstern evaluering af bestyrelsen, hvor f.eks. de store investorer eller en konsulent vurderer bestyrelsens arbejde.

"Det vil give god mening, hvis man f.eks. hvert tredje år kalder nogle ind udefra, som kan tage samtaler med både bestyrelsesmedlemmerne og formanden. Det vil være et godt supplement til formandens samtaler med det enkelte medlem," påpegede Thomsen.

Men Alf Duch-Pedersen afviser forslaget om eksterne vurderinger af sig selv og bestyrelsen.

"Jeg har normalt en god opfattelse af Steen Thomsen, men jeg er ikke enig med ham på dette punkt. Bestyrelsesmedlemmer vil tage affære, hvis bestyrelsen ikke fungerer. Derfor er en ekstern vurdering ikke nødvendig, selv om jeg ikke vil udelukke, at det kan ske engang," siger bankformanden.

Han oplyser, at det ikke er planen at gennemføre en evaluering hvert år, men bestyrelsen har ikke lagt sig fast på, hvor tit det skal ske.

"Det kunne måske være hvert andet år - eller efter behov," siger han.