Danske Bank flytter arbejdspladser til Østeuropa

Danmarks største bank tager hul på en udflytning af opgaver, når 50 arbejdspladser inden nytår flyttes fra Danmark til en nyetableret filial i Litauen.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank flytter 50 stillinger til Litauen. Det meddelte koncernen torsdag sine ansatte via den interne medarbejderportal.

Baggrunden for outsourcingen er at nedbringe omkostningerne og skabe en bedre oplevelse for kunderne. Danske Bank har i forvejen sendt IT-opgaver til Indien, men denne gang er der tale om reelle bankopgaver af såkaldt høj-repetitiv karakter, altså arbejde med mange gentagelser. Opgaverne bliver i dag varetaget af koncernens Group Service-funktion.

Her bliver der 50 stillinger færre efter årsskiftet. Danske Bank har lovet at arbejde for, at de berørte medarbejdere vil kunne få arbejde et andet sted i koncernen.Udflytningen kan ses som led i den igangværende spareplan, som skal nedbringe koncernens omkostninger med to milliarder kroner og skære 2.000 stillinger bort. Planen skal være gennemført med udgangen af 2013.

Ved udgangen af tredje kvartal i år ventes ordførende direktør Eivind Kolding at løfte sløret for en større strategiplan, der skal bringe banken på omgangshøjde med de øvrige nordiske storbanker.

Eivind Kolding tiltrådte i februar, hvor han forlod posten som chef for Maersk Line for at afløse Peter Straarup. Indtil videre er det småt med udmeldingerne om, hvad planen kommer til at indeholde.