Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Med en bundlinje på fem milliarder kroner efter årets tre første måneder, lander Danske Bank et resultat, der er mere end en milliard kroner bedre end ventet.
Alligevel fastholder banken sine forventninger til hele året på grund af den usikkerhed, som fortsat er knyttet til finansmarkederne blandt andet på grund af de ekstremt lave renteniveauer.
Netop renteniveauerne betyder, at Danske Bank hiver hele 3 milliarder kroner hjem i gebyrindtægter i første kvartal, hvilket er bedre end ventet af analytikerne, blandt andet trukket frem af, at mange boligejere har valgt at konvertere deres boliglån.
Gebyrindtægterne falder sammenlignet med fjerde kvartal 2014, hvor der var historisk mange konverteringer. Men sammenlignet med først kvartal sidste år, er gebyrindtægterne næsten en halv milliard kroner højere.
»Vi oplevede således en meget høj kundeaktivitet inden for refinansiering afrealkreditlån og på de finansielle markeder, og alt i alt har vi fået en god start på året,« siger administrerende direktør Thomas F. Borgen.
Nettorenteindtægterne på i alt 5,3 milliarder kroner, som ligger højere end i samme periode sidste år, men lavere end markedets havde forventet.
På denne post trækker det op, at Danske Bank har tilbagebetalt sit statslån og er blevet opgraderet af kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's.
Danske Banks omkostninger er på 5,4 milliarder kroner, og udvikler sig dermed fladt. Det er alligevel nok til at banken efter flere effektiviseringstiltag ligger til at nå målet om samlede omkostninger på under 22 milliarder kroner i 2015.
Antallet af medarbejdere falder med 301 fra første kvartal 2014 til første kvartal 2015.
Den positive udvikling på aktiemarkederne i årets første tre måneder har medført en positiv udvikling hos danske banks kapitalforvalter, der henter et merafkast på 8,4 milliarder kroner. Danske Capital forvalter 813 milliarder kroner, hvilket er 65 milliarder kroner mere end sidste år.