Danske Bank får høvl på Facebook

På såvel Danske Banks egen Facebook-side som på andre uautoriserede sider vælter kritikken ned over banken, efter den har offentliggjort sine planer om at kræve abonnement af kunderne.

Her ses et screendump af uDanske Bank-siden på Facebook.
Læs mere
Fold sammen
Danske Banks Facebook-side er blevet øretævernes holdeplads mandag. Før weekenden offentliggjorde banken, at den vil indføre abonnementsbetaling fra en række kundegrupper - nu svarer kunder og andre interesserede igen.

Samtidig er der dukket en ny protesthjemmeside op på Facebook under navnet "uDanske Bank", hvor man kan lufte sin holdning til storbankens kundestrategi. uDanske Bank har dog endnu ikke meget at byde på, når det kommer til kommentarer. Vil man undersøge, hvor kradse kommentarer bankens strategi har kastet af sig, skal man ind på Danske Banks egen Facebook-side.

Der er enkelte debattører, der udtrykker forståelse for Danske Banks idé om at indføre abonnementsbetaling på op til 120 kroner i kvartalet - det mod at fjerne en række andre gebyrer. De positive kommentarer er der dog langt mellem. I stedet er der rigeligt af det modsatte.

Her er nogle stykker, der dukker op, når man scroller ned gennem de første af over 1.000 kommentarer til sagen. "Danske Bank er blevet vores tids omvendte Robin Hood. De stjæler åbenlyst fra de fattige og giver til de rige," skriver en bruger.

En anden henviser til et billede, som banken bruger, der forestiller et barn, der sidder med en tavle-PC.

"Pigen på billedet må være lykkelig. Hun ved endnu ikke, hvad "abonnement" betyder," skriver personen bag kommentaren.

Nogle er bare inde og kommentere sagen, mens andre fortæller, at de er kunder i banken, og at de har fået nok.

"Har været kunde hos jer i 40 år og skylder jer ikke noget, men har mere i indestående end i udestående og uden at få noget særligt for at I låner mine penge. Nu har jeg fået nok. Farvel Danske Bank," skriver én.

En anden vælger at se det fra de bankens ansattes side af:

"Må ikke være sjovt at være ansat i danske bank de kommende dage og skulle høre på alle de utilfredse kunder. Stakkels dem, men er jo ikke deres beslutning. Men nøj hvor er det da en ringe bank."

Det er kun kort tid siden, at Danske Bank blev udsat for en massiv kritik på Facebook i en anden sag. Her var det bankens nye reklamekampagne "New Normal" og "New Standards", der var under beskydning.