Danske Bank er Nordeas topvalg i Norden

Nordea har et godt øje til Danske Bank, der i de kommende år vil kunne betale pæne udbytter til sine aktionærer. Derfor udnævnes bankaktien også til Nordeas topvalg i Norden i en ny sektoranalyse.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

»Det er de høje udbytter og aktietilbagekøb, hvilket er hovedattraktionen i banken. Du forventes at få mere end 5 pct. årligt i udbytter de kommende år.«

»Dertil kommer massive tilbagekøb af egne aktier, således at banken forventes at returnere over 10 pct. årligt«, skriver senioraktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger i en kort kommentar til analysen.

Blandt Danske Banks styrker nævnes desuden lave tab på udlån, yderligere plads til besparelser og en fornuftig prissætning af aktien.

Nordea anbefaler derimod at gå i en bue uden om de store svenske banker. Svenska Handelsbanken og Swedbank får begge anbefalingen "sælg", mens anbefalingen af SEB stadig er "hold".

Anbefalingen af den norske bank DNB er uændret "køb", hvilket også er tilfældet for Danske Bank. Nordeas kursmål for aktien i Danske Bank er uændret 240 kr. Danske Bank-aktien lukkede mandag i 189,50 kr.