Danske Bank-direktør: Privatkunder friholdes for at betale for indlån

Danske Bank har fortsat ingen planer om at indføre negative rente på indskud fra privatkunderne, som banken ellers tidligere har indført over for institutioner og store erhvervskunder. Det fastslog Tonny Thierry Andersen, bankdirektør og chef for Personal Banking i Danske Bank, på et pressemøde efter Finansrådets årsmøde mandag.

Finansrådets Årsmøde 2015 afholdt på Statens Museum for Kunst mandag den 7. december 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

- Det institut, som jeg repræsenterer, der skal der rigtigt, rigtigt meget til, før at vi indfører negative renter over for privatkunderne. Jeg tror, at det vil være en stort set umulig kommunikationsopgave at forklare danskere, at nu skal de til at betale penge for at deponere penge i banken. Så de større virksomheder betaler allerede, institutionerne gør også, men i forhold til privatkunder ser vi det ikke ske i nærmeste fremtid, sagde Tonny Thierry Andersen.

Tiden med negative indskudsbevisrenter i Danmark blev ikke kortere, efter at Den Europæiske Centralbank forleden sænkede sin indlånsrente til minus 0,3 pct. fra minus 0,2 pct. Ved den lejlighed besluttede Nationalbanken herhjemme at fastholde indskudsbevisrenten på minus 0,75 pct.

Se billederne fra Finansrådets årsmøde 2015 her

Bankernes produkter, systemer og forretningsmodeller er ikke indrettet efter negative renter, og det har derfor været dyrt for sektoren, at indskudsbevisrenten i Danmark siden februar har ligget på minus 0,75 pct. Det sagde Tonny Thierry Andersen i sin rolle som Finansrådets formand i en tale på årsmødet.

- De negative indskudsbevisrenter har kostet bankerne langt over 1 mia. kr. i år, blandt andet fordi privatkunder har været friholdt for negativ rente på deres indlånskonto, sagde Tonny Thierry Andersen.