Danske Bank-direktør: Danica en god læreplads til ny CFO-rolle

Til april næste år veksler Jacob Aarup-Andersen sin nuværende position som finansdirektør hos Danica Pension med en tilsvarende position hos moderselskabet, Danske Bank, hvor han afløser Henrik Ramlau-Hansen, der stopper, fordi han fylder 60 år næste år.

Foto: Thomas Lekfeldt. Finansdirektør Jacob Aarup-Andersen (t.h.) og investeringsdirektør Anders Svennesen, som står i spidsen for Danicas nye investeringsstrategi.
Læs mere
Fold sammen

Og det er et spændende job, som den nye mand glæder sig meget til. Selv om jobbet som finansdirektør i Danske Bank umiddelbart er en større mundfuld, føler han sig også godt rustet til udfordringen.

- Der er ekstremt mange ligheder mellem de to job, men der er også en række forskelle. En af de klart største er kompleksiteten. Det er noget, man er nødt til at gå meget ydmygt til, og derfor er det godt, at der er en lang overleveringsperiode. Men stillingen hos Danica har været en rigtig god læreplads til sådan et job, siger Jacob Aarup-Andersen til Ritzau Finans.

Netop ydmyghed er et ord, der falder den nye finansdirektør naturligt, når han skal beskrive udfordringen. Alligevel har han en pose med egne idéer med til sit nye kontor i Danske Bank, hvor det dog også handler om at læne sig meget opad den afgående direktør, Henrik Ramlau-Hansen.

- Det er en fantastisk spændende udfordring, og det bliver meget spændende at prøve at løfte arven efter Henrik, som har gjort det rigtig godt. Han efterlader en god platform, så der er noget at arbejde ud fra. Det er en god organisation og en strategisk retning, som jeg også er meget enig i, siger Jacob Aarup-Andersen.

Han lægger blandt andet meget vægt på, at kunderne skal være i centrum i Danske Banks videre udvikling.

- Det handler om at have respekt for opgaven, og for mig drejer det sig særligt meget om at være med til at understøtte den eksisterende strategiske retning. Der et rigtig godt potentiale, og jeg glæder mig til at bidrage til det. For mit vedkommende har det altid startet og sluttet med kunderne, og det kommer det også til at handle om her, fortsætter Jacob Aarup-Andersen.