Danske Bank-chef: Manipulationssag skader vores brand

Thomas Borgen, topchef i Danske Bank, beklager i et interview med Wall Street Journal tirsdag sagen om kursmanipulation med obligationer i selskabets realkreditafdeling. Ifølge Borgen er sagen et slag imod genopretningen af bankens image.

Topchef Thomas Borgen Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgen, der er ivrig efter at genoprette tilliden til Danmarks største bank, kalder ydermere de ulovligheder, som fire handlende i banken er mistænkt for, for komplet uacceptable og et uheldigt tilbageskridt for Danske Banks brand.

- Vi er kommet et langt stykke hen ad vejen mod at genopbygge vores brand, men der er altså lang vej endnu. Vi må bare arbejde os igennem det, udtaler Thomas Borgen ifølge Wall Street Journal.

Sagen, der omfatter manipulation for omkring 2,3 mio. kr., bliver set som en isoleret hændelse i banken, men den vækker alligevel bekymring blandt investorerne.

- Vi mener, at det her er et meget alvorligt problem. For private investorer er det kritisk, at vi kan få den rigtige pris på obligationer, ellers kan du ikke stole på systemet, udtaler Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, ifølge Wall Street Journal.