Danske Bank bløder kunder til de små

Kunder vandrer i stor stil ud af døren hos Danske Bank, der ikke har formået at genoprette tilliden efter finanskrisen og bliver ved med at tabe terræn i imageanalyser.

Foto: Brian Bergmann

Danske Bank fortsætter nedad i imageanalyserne, og nu er kundeflugten også en realitet.

Ifølge bankens egne beregninger har man i de seneste år blødt markedsandele fra 35 pct. i 2009 til 31 pct. i dag, skriver Børsen. En anden undersøgelse fra Analysedanmark viser desuden, at 27 pct. af Danske Banks kunder går med tanker om at skifte bank.

I de seneste år er Danske Bank blevet hyppig gæst på taberlisten i blandt andet Berlingske Business Magasins årlige imageanalyse. I år røg banken eksempelvis helt ud af top 100. Hos Reputation Institute International dykker bankens omdømme også fra 58,8 sidste år til 53,4 i år på en skala fra 0-100. Det er lavere end de nærmeste bankrivaler Nordea, Jyske Bank og Sydbank.

Imidlertid er det dog i høj grad også de små pengeinstitutter, der kan lune sig med en tilstrømning af afhoppede kunder fra landets største bank, skriver Børsen. Blandt andet hos Lollands Bank.

"Vi kan godt registrere, at der kommer væsentlig flere kunder fra Danske Bank. Henvendelserne kommer, og de kommer ret stabilt. Det har især stået på i de seneste måneder," siger Lollands Banks direktør Anders F. Møller til Børsen.

Kundeflugten kan også mærkes hos blandt andre Ringkjøbing Landbobank og Nordfyns Bank, hvor sidstnævnte også forsøger at holde et vågent øje med, hvor i lokalområdet Danske Bank lukker filialer.

"Det er klart, at det er noget, vi sidder og holder øje med. Der, hvor de gør det, der udnytter vi naturligvis den situation, vi får for at øge vores markedsområde og få nye kunder ind den vej," siger Holger Bruun, adm. direktør i Nordfyns Bank, til Børsen.

Hos Reputation Institute International kalder direktør og partner Henrik Stroier situationen i Danske Bank alvorlig.

"Særligt alvorlig bliver det, når vi kigger på privatforbrugernes vilje og lyst til at gøre forretning med Danske Bank i fremtiden. Her har Danske Bank sat ganske meget goodwill til målt i forhold til sine konkurrenter," siger han til Børsen.