Danske Bank beskyldes for aftalebrud

Ifølge Forbrugerrådet er Danske Bank løbet fra en aftale om gennemsigtighed, når det gælder priser på investeringsbeviser. Danske Bank forsvarer sig med, at kundernes omkostninger er uændrede.

Danske Bank har ifølge Forbrugerrådet brudt en aftale om mere gennemsigtige priser på investeringsbeviser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank skjuler, hvor stor en del af formuen købere af investeringsbeviser betaler tilbage til banken i gebyrer hvert år. Sådan lyder anklagen fra Forbrugerrådet, der mener, at Danske Bank har brudt en aftale om gennemsigtighed i priser på investeringsbeviser. Det skriver Finans.

Kunderne får fremadrettet kun oplyst en del af det beløb, der årligt trækkes fra deres formue fra bankens side som betaling for at have foretaget salg af investeringsbeviser.

»Det er et brud på aftalen mellem Forbrugerrådet Tænk, Dansk Aktionærforening og Finansrådet om bedre information om omkostninger kun at oplyse en del af provisionen. Det følger klart af aftalen, at hele betalingen skal oplyses i procent. Vi forventer, at Danske Bank igen begynder at oplyse kunderne om hele den betaling, banken får,« siger seniorøkonom Troels Holmberg fra Forbrugerrådet Tænk.

Danske Bank forsvarer sig med, at kundernes omkostninger er uændrede.

Kunderne fik tidligere oplyst omkostningerne som en samlet procent for, hvad de samlede udgifter til salg og rådgivning udgjorde til Danske Bank, men det tal er nu splittet op i to - en ren formidlingsprovision og et beløb, der dækker over bankens udgifter ved at rådgive og sælge investeringsbeviser.