Danske Bank beder tusindvis af ansatte om at overveje fratrædelse

Danske Bank beder tusindvis af ansatte om at overveje frivillig fratrædelse - de ansatte har måneden ud til at bestemme sig.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor del af de ansatte i Danmarks største bank Danske Bank fik mandag besked på, at de bør overveje en frivillig fratrædelse. Medarbejderne har frem til den 31. oktober til at beslutte sig, fremgår det af beskeden til medarbejderne.

En ansat i banken oplyser til Berlingske Business, at alle medarbejdere i bankens filialer mandag morgen kl. 9 blev orienteret om planerne i deres respektive filialer.

Ifølge medarbejderen lød begrundelsen, at Danske Bank fremover skal være færre medarbejdere. Medarbejderne er blevet tilbudt deres overenskomstberettigede opsigelsesperiode plus en ekstra kompensation afhængig af anciennitet.

»Det handler om, at vi løbende tilpasser vores omkostninger, og i den forbindelse har vi i går meldt ud i vores danske organisation, at der er mulighed for at søge frivillige fratrædelsesordninger. Det er en aftale, vi har lavet med de faglige organisationer for nogle år tilbage, at det er en mulighed, vi i de her løbende omkostningstiltag har,« siger Danske Banks pressechef Kenni Leth.Ifølge pressechefen er der ikke noget endeligt mål for, hvor mange stillinger banken skal nedlægge. Det er 8.000 Danske Bank-medarbejdere, der har fået tilbuddet.


Ekstrem effektiv bank

Ifølge Lars Krull, der er seniorrådgiver på Aalborg Universitet, er Danske Bank allerede en af de mest effektive banker i Danmark. Han er ked af, at Danske Bank stadig jager så højt et afkastmål i det nuværende lave rentescenarie - særligt i betragning af, at banken er en såkaldt SIFI-bank, der skal agere særligt ansvarligt.

»Det er min opfattelse, at Danske Bank i forvejen er meget trimmet. Men hvis deres kunder alligevel ikke bruger de medarbejdere [der er blevet tilbudt fratrædelse] godt nok, så er der ikke arbejde til dem. Der skal selvfølgelig ikke være flere ansatte i nogen som helst virksomhed, end dem der er arbejde til,« siger Lars Krull.

 

Lars Krull er dog nervøs for, om effektiviseringskravene kan sprede sig til resten af banksektoren.

»Man kan være nervøs for, om det her nu skærper konkurrencen endnu mere om effektiviteten i den danske banksektor. Det vil jo putte et yderligere effektiviseringskrav på resten af branchen for at hamle op med Danske Bank,« siger Lars Krull.

»Jeg håber ikke, at det her høje afkastkrav er en selvpålagt plage. Og det er jeg lidt bange for.«