Danske Bank: Baltikum-frasalg kan brede sig til Estland

Frasalg af Danske Banks aktiviteter i Estland var aldrig en del af forhandlingerne med Swedbank, der netop har købt den danske banks privatkundeforretning i Litauen og Letland.Til gengæld er Danske Bank parat til også at sælge fra på det estiske marked, hvis den rette køber byder sig på.

ARKIVFOTO (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortæller bankdirektør Lars Stensgaard Mørch, der har ansvaret for Business Banking i Danske Bank-koncernen, til Ritzau Finans.

- Salg af Estland-afdelingerne har ikke været en del af dialogen med Swedbank, så det arbejder vi med på en lidt anden måde. Men vi kan godt forestille os, at vi også finder en løsning i Estland, selvom det er umuligt at angive en tidshorisont. Hvis der dukker en mulig køber op, tager vi gerne dialogen, siger bankdirektøren.

Danske Bank begrunder i en meddelelse onsdag, at frasalget skyldes ønsket om at fokusere på de nordiske bankforretninger. Ud over Estland har banken dog også aktiviteter i både Irland og Nordirland.

- Irland er vi tæt på at have lukket ned på nuværende tidspunkt. Nordirland er til gengæld en meget velfungerende forretning, både i forhold til kundetilfredshed og markedsandele, og det er også en meget lønsom forretning, som er fuldt integreret med bankens digitale platform. Så dér har vi ikke samme behov for frasalg, tilføjer Lars Stensgaard Mørch.

Han påpeger endvidere, at frasalget i Letland og Litauen ikke skyldes manglende lønsomhed. Det er derimod et spørgsmål om, at bankens tilstedeværelse på markedet har været så begrænset, at det ikke gav mening at foretage de nødvendige investeringer i nye produkter og digitalisering.

- Vi har i Letland og Litauen været meget sub-scale (haft ringe skala, red.) på vores privatkundeforretning, og det betyder, at vi ikke kan udvikle den på samme niveau som resten af vores forretning, slutter han.

Lars Stensgaard Mørch vil ikke oplyse, hvor meget Swedbank har betalt Danske Bank for afdelingerne i de to baltiske lande.