Danske Bank-ansatte stopper efter brud på regler

Fire ansatte i Danske Bank blev af Bagmandspolitiet frikendt for kursmanipulation, men Danske Bank har alligevel sagt farvel til de ansatte.

Danske Bank har skilt sig af med de fire medarbejdere, der var mistænkt for kursmanipulation, men som blev frikendt i sagen. Ifølge Danske Bank har medarbejderne overtrådt interne regler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om fire medarbejdere i Danske Bank i en sag om mistanke om kursmanipulation blev frikendt af Bagmandspolitiet for at bryde loven, har Danske Bank nu alligevel sagt farvel til medarbejderne.

De fire medarbejdere er stoppet i banken ifølge Danske Bank »efter gensidig overenskomst«, skriver Finans.

Det sker, efter Danske Bank tidligere har konstateret, at medarbejderne har overtrådt bankens interne retningslinjer.

»Vi betragter sagen som afsluttet. Jeg kan oplyse, at de tidligere suspenderede medarbejdere efter gensidig overenskomst ikke længere er ansat i Danske Bank. Da der er tale om personalesager, kan vi ikke kommentere dette yderligere,« skriver Flemming Pristed, chefjurist i Danske Bank, i en e-mail til Finans og Berlingske Business.

Eftersom ophævelsen af de pågældende medarbejderes ansættelse sker, efter de har overtrådt interne retningslinjer, har Berlingske Business spurgt Danske Bank, om der reelt er tale om en afskedigelse af medarbejderne.

Danske Banks presseafdeling ønsker dog ikke at svare på dette, men henviser blot til udtalelsen fra chefjuristen.

Sagen drejer sig om handler i 2009 med en såkaldt mindre likvid realkreditobligation baseret på Cibor-renten. Det var Danske Bank selv, der rettede henvendelse til Finanstilsynet med mistanken, hvorefter Bagmandspolitiet blev underrettet. Det førte til sigtelser i sagen mod Danske Bank, datterselskabet Realkredit Danmark og i alt seks medarbejdere.

Først frafaldt sigtelserne mod to af de seks medarbejdere, to ledende medarbejdere i henholdsvis Danske Bank og Realkredit Danmark, og siden frafaldt de øvrige sigtelser.

»Banken og realkreditinstituttet anmeldte selv, at der kunne være foregået noget kriminelt i forbindelse med obligationshandler. Vores efterforskning har imidlertid ikke afdækket beviser, der kan underbygge antagelsen om, at der skete noget strafbart. Derfor har vi nu afsluttet efterforskningen og opgivet sigtelserne mod selskaberne og mod de fire ansatte for kursmanipulation. Så der bliver altså ingen straffesag,«  sagde vicestatsadvokat Per Fiig på daværende tidspunkt.

Sideløbende med politiets undersøgelser af sagen kørte Danske Bank yderligere interne undersøgelser af, hvad der var foregået. Herefter er de fire medarbejdere »efter gensidig overenskomst« ikke længere er ansat i Danske Bank.

De to ledende medarbejdere har ifølge Danske Bank ikke overtrådt interne regler og er fortsat ansat i banken.