Danske Bank: Ansatte risikerer at miste bonusser

Danske Bank bygninger ved Holmens Kanal i København, mandag den 17. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Ansatte i Danske Bank risikerer at få annulleret bonusser som en udløber af hvidvasksagen. Det skyldes, at regler, der er indført efter finanskrisen, kræver, at banker annullerer og trækker allerede udbetalte bonusser tilbage, hvis de er udbetalt på et forkert grundlag.

Det skriver Finans.

Hos Danske Bank vil man ikke oplyse, hvor store millionbeløb og hvor mange ansatte, det drejer sig om, men Finans skriver, at medarbejderne har ansættelseskontrakter, som giver mulighed for at annullere bonusser, ligesom lovgivningen åbner for, at man kan annullere bonusser tre til fem år tilbage.

De medarbejdere, som kan blive berørt, er »særlige risikotagere«, medlemmer af direktionen og medlemmer af bestyrelsen.

Ifølge reglerne må kun 40 til 60 pct. af bonusserne udbetales med det samme, mens de resterende beløb udbetales op til fem år senere.

»Man forsinker udbetalingerne for at sikre, at ledelsen og andre væsentlige risikotagere ikke alene har kortsigtede interesser i de resultater, som de er med til at skabe, men at de også har hånden på kogepladen på længere sigt, så deres interesser også er i overensstemmelse med virksomhedens langsigtede interesser,« siger specialkonsulent i Finanstilsynet Sandra Barkfeld til Finans om reglerne på området.

/ritzau/FINANS