Danske Bank afviste IT-milliardær

Konkursen i Mondo skyldtes bl.a. at Danske Bank ikke ville øge kassekreditten.

Ib Kunøe. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank ville ikke være med til at øge kassekreditten og vinke farvel til en del af bankens tilgodehavende i børsnoterede Mondo, og mandag eftermiddag kastede IT-investoren Ib Kunøe og hans investeringsselskab Consolidated Holdings derfor håndklædet i ringen og begærede Mondo konkurs, skriver dagbladet Børsen.

Ifølge avisens oplysninger var pengekassen så tom, at de 75 danske ansatte og de omkring 225 ansatte i selskabets udviklingsafdeling i Pakistan ikke kunne få løn, med mindre banken blev enig med hovedaktionæren, der mener, at han har købt katten i sækken.

Han oplyser, at Consolidated Holdings direkte har skudt 55 mio. kr. ind i selskabet, der under hans ejerskab har solgt en række af de såkaldte hosting-aktiviteter fra til et andet stort IT-selskab, hvor Kunøe er storaktionær, Atea.

»På den måde er der i alt tilført Mondo 85 mio. kr. i den tid, jeg har været involveret,« opregner Kunøe, der således inden konkursen har sørget for at få skubbet en stor del af det nødlidende selskabets aktiver over i et selskab, hvor han, Mondo-konkurs eller ej, har kontrol over dem.

Ib Kunøe fortæller, at han den seneste uge har forsøgt at få en ny aftale i stand med kreditorerne, men at det var forgæves, og at der derfor kun var konkursen tilbage.
Mondo har levet en omtumlet tilværelse, siden selskabet blev børsnoteret i 2007. Selskabets adm. direktør var involveret i en sag om insiderhandel, og selskabet har tidligere annonceret ansættelsen af en ny direktør, der dog aldrig blev ansat.