Danske Bank aflyser flytteplaner

Landets største bank dropper planerne om at bygge nyt, samlet hovedsæde i Nordhavn - al energi skal bruges på kunderne, siger den nye topchef.

Foto: Kasper Palsnov
Danske Bank dropper sine fremskredne planer om at bygge et nyt, samlet hovedsæde på Marmormolen i Nordhavn, tæt på den nye FN-by.

"Vi skal ikke flytte ind i nyt hovedsæde i Nordhavn, for nu skal vi bruge al vores energi og fokus på kunder og forenkle og være effektive. og selv om det kan være en god idé i fremtiden, er det det ikke på nuværende tidspunkt," siger koncernchef Thomas Borgen til Jyllands-Posten fredag.

I august blev månedlange rygter om en mulig flytning fra det historiske hovedsæde på Holmens Kanal i hjertet af København til Nordhavn bekræftet - banken havde hyret fire arkitekter til at give bud på et kommende domicil. Og Jens Kramer Mikkelsen, administrerende direktør for udviklingsselskabet By & Havn bekræftede over for Berlingske Business, at Danske Bank har en option på jord og byggeret.

Banken fik kort efter ny topledelse med norske Borgen i spidsen, og han har dekreteret skarpere fokus på kundernes behov - og mindre på interne processer forstås.

I en skriftlig kommentar til Berlingske Business udtrykker By & Havn ærgrelse over, at Danske Bank ikke udnytter sin købsmulighed med "et projekt, der naturligvis ville have sat sit præg i området."

"Vi er overbeviste om, at Marmormolens placering og muligheder vil tiltrække mange andre spændende projekter, som vi glæder at os til at arbejde videre med," lyder det fortrøstningsfuldt fra By & Havn, som er ejet af staten og Københavns Kommune.

Til gengæld kan selskabet glæde sig over, at to andre finanskæmper, Nordea og Nykredit, tidligere har valgt at flytte til nybyggede hovedsæder i Ørestad, som også ligger under By & Havn. Også Codan var nået langt med planer om at rykke til Ørestad, men droppede i 11. time planerne om at rømme Codanhus på Frederiksberg som tidligere omtalt af Berlingske Business.

I Nordhavn går jordsalget dog hurtigere end forventet i Århusgadekvarteret lige nord for Marmormolen. Derfor har By & Havn skruet op for tempoet i arbejdet med lokalplaner for andre dele af det enorme Klondike-agtige havne- og industriområde, som i 2050 skal have 40.000 indbyggere og samme antal arbejdspladser.