Danske Bank åben for samarbejde

Chefen for forretningsudvikling hos Danske Bank, Jesper Nielsen, afviser ikke et fremtidigt samarbejde mellem MobilePay og Swipp.

ARKIVFOTO. Mobile Pay Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Når Swipp lancerer sin fælles betalingsapp, bliver den til at begynde med formentlig ubrugelig for Danske Banks kunder.

Men det betyder ikke, at Danske Bank afviser at samarbejde med de 81 Swipp-banker i fremtiden.

»MobilePay og Swipp har en udmærket dialog om et muligt samarbejde. Det sker selvsagt i respekt for konkurrencemæssige hensyn og produktforskelle. Såfremt der er muligheder for et samarbejde, som begge parter kan have glæde af, vil det naturligvis være interessant for os begge,« siger Jesper Nielsen, der er chef for forretningsudvikling hos Danske Bank.

Tilbage i 2014 var Danske Bank i dialog med bankerne bag Swipp-samarbejdet om at få MobilePay og Swipp til at fungere sammen. Forhandlingerne brød dog sammen, selv om Jesper Nielsen forklarer, at han gerne havde set situationen udspille sig anderledes.

»Jeg har hele tiden sagt, at vi gerne stiller MobilePay til rådighed i et samarbejde. En Nokia-telefon skal vel kunne ringe til en Apple-telefon? Der var optræk til et sådant samarbejde sidste år. Men det var ikke os, der gik fra forhandlingerne,« sagde han til Berlingske i juni.