Danske arkitekter valgt til australsk prestigeprojekt

De danske arkitekter i Schmidt Hammer Lassen Architects har sammen med australske Architectus vundet en konkurrence om at redesigne statsbiblioteket i Melbourne, Australien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske arkitekter skal nu sætte deres præg på den australske arkitektur. Danske Schmidt Hammer Lassen Architects har nemlig vundet en konkurrence om at designe Victoria Statsbibliotek i Melbourne, Australien.

Det prægtige statsbibliotek skal bygges om, så det bedre lever op til samfundets fremtidige behov. Sammen med det australske arkitektfirma Achitectus skal Schmidt Hammer Lassen Architects blandt andet restaurere bibliotekets historiske Queen's Hall samt skabe nye rum med fokus på tidlig læring, digitale medier, iværksætteri, udstillinger og events. Det er et led i State Library of Victoria Vision 2020, hvor 392 mio. kr. er blevet afsat til at omstille statsbiblioteket til fremtiden.

Netop Schmidt Hammer Lassen Architects har da også erfaring med at skabe fremtidens bibliotekter. Firmaet står blandt andet bag det nye Dokk1 i Aarhus, der er Skadinaviens største bibliotek. De danske arkitekter har også internationale bibliotekter i porteføljen - Halifax Hovedbibliotek i Nova Scotia, Canada, Aberdeen Universitetsbibliotek i Storbritannien samt biblioteksdesign i New Zealand og Kina.

Danskernes internationale erfaring med biblioteksdesign vækker begejstring hos Victoria Statsbiblioteks administrerende direktør, Kate Torney.

»Architectus og Schmidt Hammer Lassen partnerskabet kombinerer stærk lokal erfaring med ekspertise og indsigt i verdensførende international biblioteksdesign. De er nogle af de bedste designere af offentlige biblioteksbygninger i verden, og deres arbejde på Statsbiblioteket bliver spændende og visionært – en tilføjelse til arven af stort design, der har skabt biblioteket gennem 160 år,« udtaler hun i en pressemeddelelse.

Ombygningsprojektets designkoncept vil blive afsløret senere på året. Det forventes, at byggeriet begyndes i 2017 og afsluttes i 2020.

Victoria Statsbiblioteket er Australiens ældste offentlige bibliotek. 1,8 millioner besøgende passerer årligt gennem bibliotekets haller, og 3,3 millioner besøger årligt biblioteket online.