Danske arkitekter tegner OL-landsby i London

Stor tegnestue slap gennem nåleøjet til "landsbyen" for 10.000 sportsfolk ved sommerens OL i London. Projektet kan bane vej for flere britiske boligopgaver.

Danske C.F. Møller var blandt de 11 arkitektfirmaer, som blev udvalgt blandt 434 ansøgere til at tegne en del af OL-landsbyen i London. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når de olympiske lege i London bliver sat i gang i juli, så bliver over 1.000 topatleter fra hele verden indkvarteret i boligblokke tegnet af Arkitektfirmaet C.F. Møller.

Tegnestuen var blandt 434 firmaer, som konkurrerende om opgaven, og blot 11 blev udvalgt. C.F. Møllers projekt omfatter 185 boliger, og arbejdet har strakt sig over 3½ år.

"Boligerne stod færdige ved nytår, men frem til sommer bliver de delt op i flere mindre enheder, så hver atlet nærmest får et hotelværelse. De har ikke brug for køkken, men spiser centralt. Efter OL bliver lejlighederne "bygget om" og får for eksempelvis indsat køkkener," fortæller partner Julian Weyer til Berlingske Business.

For C.F. Møller er der tale om "en meget stor ordre", som hovedsageligt er blevet udført af danske og britiske arkitekter på firmaets London-kontoret. Den samlede projektsum ligger i størrelsesordenen en halv milliard kroner, og C.F. Møller håber, at OL-opgaven kan blive adgangsbillet til andre boligprojekter i Storbritannien.

"Briterne har lagt vægt på, at boligerne også skal kunne bruges bagefter - modsat en del andre OL-byer gennem tiden. Vores byggeri er præget af skandinavisk design og er lidt anderledes end de øvrige blokke," siger Julian Weyer.

Et af særkenderne er, at C.F. Møller-blokkene er opført i mursten.

I alt er der opført 2.800 boliger, som skal huse omkring 10.000 sportsfolk og ledere i bydelen Stratford i det nordlige London.

C.F. Møller er Danmarks største arkitektfirma med hovedsæde i Aarhus og afdelinger i København, Aalborg og London samt Stockholm og Oslo.