Danske arkitekter skal tegne for Hollywood-moguler

Et af de helt store filmselskaber har hyret dansk tegnestue til at designe del af stort kinesisk underholdningsmekka til 13 milliarder.

Filmselskabet DreamWorks Animation Studios har hyret det københavnske arkitektfirma 3xN - der står bag blandt andet FN-byen og Den Blå Planet - til at tegne en del af forlystelsesområdet DreamCenter, som opføres i Shanghai med et budget på 13 milliarder danske kroner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filmselskabet DreamWorks Animation Studios har hyret det københavnske arkitektfirma 3xN - der står bag blandt andet FN-byen og Den Blå Planet - til at tegne en del af forlystelsesområdet DreamCenter, som opføres i Shanghai med et budget på 13 milliarder danske kroner.

3xN skal designe et IMAX-teater samt butikker og kontorer som del af DreamCenter, der bliver udviklet af Hollywood-selskabet i samarbejde med kinesiske CMC Capital Partners og Lan Kwai Fong Group fra Hongkong."Vi havde overvejet 3XN som en af arkitekterne, lige siden vi mødte dem for lidt over et år siden. Vi var imponerede over deres design af kulturelle bygninger, som indeholdt både social interaktion og innovativ arkitektur. 3XN har vist sig at være det helt rigtige valg i forhold til vores vision," udtaler Allan Zeman, grundlægger af Lan Kwai Fong Group.Projektet forventes at stå færdigt i 2017.

Danske arkitekter ser vidt forskelligt på Kina. Flere henter, som 3xN, store opgaver her, og nogle har ligefrem fået afdelinger i Kina eller ganske tæt på - eksempel åbnede Henning Larsen Architects for få uger siden en tegnestue i Hongkong. Andre finder derimod markedet vanskeligt, fordi det er langt væk, fordi der er store kulturforskelle, og fordi lokale virksomheder ofte bliver tilgodeset.3xN - oprindeligt 3 x Nielsen efter de tre grundlæggere - har de senere år løst og vundet en række opgaver i udlandet. Herhjemme er christianshavner-tegnestuen blandt andet kendt for Saxo Bank-hovedsædet, KPMG-huset i Flintholm-kvarteret på Frederiksberg og den kommende Copenhagen Arena.