Danske arkitekter gafler millliard-hospital i Norge

Arkitektfirma med base i Aarhus og København har vundet ny opgave i Norge - denne gang et nyt sygehus til næsten fem milliarder kroner.

Sygehuset skal opføres i eller ved Molde, som ligger på den norske Atlanterhavskyst.
Læs mere
Fold sammen

Aart Architects har sammen med sin norske partner Nordic vundet opgaven med at tegne et norsk sygehus på hele 80.000 kvadratmeter og med et budget på op imod fem milliarder danske kroner.

Sygehuset skal opføres i eller ved Molde, som ligger på den norske Atlanterhavskyst. Byen er måske ikke den mest kendte herhjemme, men huser en international jazzfestival hver sommer og desuden fodboldholdet Molde FK, som blev norske mestre i 2011 og 2012 - og bliver støttet af bysbarnet og milliardæren Kjell Inge Røkke.

Der er ikke tegninger af hospitalet, da de norske konkurrencer ikke tager afsæt i konkrete forslag fra de deltagende tegnestuer.

Norge er, ligesom Danmark, i gang med en stor sygehusplan, som indebærer stribevis af nye kæmpehospitaler og udvidelser andre steder. Aart har allerede vundet opgaven om et universitetssygehus i oliebyen Stavanger og skal nu konkretisere sit vinderoplæg for Molde, hvor byggeriet ventes at ske fra 2018-2021.

Aart er en af Danmarks større tegnestuer og har rødder i Aarhus og afdeling på Islands Brygge i København. Sidste år åbnede Aart også en afdeling i Oslo, men har allerede fået adskillige norske opgaver - blandt andet flere skoler. Også andre danske arkitektfirmaer satser på det norske marked, hvor der stadig bliver bygget lystigt trods den lave oliepris.

Læs om Aarts vækstplaner i København

Herhjemme har Aart også vundet opgaver med at udbygge Glostrup Sygehus og med dele af det kommende supersygehus i Gødstrup ved Herning.