Danske arkitekter bag Adidas' nye prestigebyggeri

Det danske arkitektfirma COBE har vundet en international konkurrence og skal bygge Adidas' nye flagskibsbyggeri i Tyskland.

Den danske arkitektvirksomhed COBE står bag Adidas' nye flagskibsbyggeri. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske tegnestue COBE har vundet en konkurrence mod 29 internationale arkitektvirksomheder og skal bygge det eneste offentlige byggeri i sportsvirksomheden Adidas' hovedkvarter i Herzogenaurach i Sydtyskland.

Bygningen skal rumme både medarbejderrestaurant, et showroom til VIP-sportsstjerner og konferencefaciliteter, og for den danske arkitektvirksomhed er det et kæmpe skulderklap at vinde så stor en opgave.

»Det er rigtig stort for os at vinde noget for en virksomhed som Adidas, og vi er meget stolte over at have slået internationalt anerkendte konkurrenter. Personligt har jeg altid været vild med Adidas, så det er også en lille drøm, der går i opfyldelse for mig,« siger Dan Stubbergaard, der er indehaver og kreativ direktør hos COBE.

COBE har vundet i samarbejde med tyske COBE Berlin med Knippers Helbig som ingeniør og Transsolar som klimaingeniør. Sammen har de skabt et hus i nordisk stil, hvor dagslys spiller en stor rolle.

Taget består af store striber af lys og skal henvise til Adidas' stribede logo, og Dan Stubbergaard peger på, at det er en af grundene til, at valget faldt på COBEs design.

»Vi har fanget den kultur, der ligger i Adidas, hvor funktion og det praktiske følger designet. Det er meget enkelt, men stadig meget kraftfuldt,« siger han.

COBE, der blev etableret i 2005, står bag projekter som Nørreport Station, en nye kæmpestation i Køge, udviklingen af Nordhavn og et prisvindende bibliotek i København NV.

De fleste af COBEs projekter ligger i København, og derfor ser den unge danske virksomhed med omkring 60 medarbejdere Adidas-projektet som en vigtig mulighed for at komme ud over landets grænser.

»Vi har lavet en strategi om, at halvdelen vores opgaver er i udlandet om fire år, og Adidas-projektet er et vigtig prestigeprojekt for os i den forbindelse,« siger Dan Stubbergaard.

Bygningen på 11.000 kvadratmeter forventes at stå færdig i slutningen af 2018.