Danske Andelskassers Bank rejser 105 mio. kr i supplerende kapital og indfrier lån

Danske Andelskassers Bank (DAB) har rejst 105 mio. kr. i supplerende kapital, som vil blive brugt til at indfri bankens statslige hybridlån, som blev optaget i 2009.

Derudover skal en del af beløbet også bruges til at styrke DAB's kapital, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen onsdag eftermiddag.

- I dag er en stor dag i Danske Andelskassers Bank, da det er lykkedes os at rejse 105 mio. kr. Som vi tidligere har meldt ud, har vi gennem de seneste år arbejdet målrettet med at styrke bankens kapitalgrundlag, og her har en indfrielse af det statslige hybridlån været et meget væsentligt element.

- Vi har løbende indfriet dele af hybridlånet, men nu kan vi tage skridtet fuldt ud og blive helt fri af statslige midler samtidig med, at vi glæder os over at være i mål med bankens eksisterende kapitalplan, siger Jan Pedersen, der er administrerende direktør i DAB, i meddelelsen.

DAB udsteder kapitalbeviser for i alt 105 mio. kr. Af meddelelsen fremgår det, at udstedelsesdatoen er den 14. juni i år, og at kapitalbeviserne forfalder til fuld indfrielse præcis 10 år efter - men at det dog er muligt at indfri dem før fra den 14. juni 2023. Udstedelsen vil blive gennemført som private placement.

Banken har løbende indfriet det statslige hybrid lån, og den seneste delindfrielse var i december sidste år, hvor DAB også oplyste, at det gennem nogle år har arbejdet målrettet med at indfri lånet, da det med en rente på 11,02 pct. ikke var en billig fornøjelse.

Den supplerende kapital, som DAB blandt andet bruger til at slippe helt af med det statslige lån, har da også en noget lavere rente end de 11,02.

Af meddelelsen fremgår det, at kapitalbeviserne vil følge markedsrenten CIBOR6, der onsdag ligger på minus 0,1450, plus et rentetillæg på 5,50 pct. Det vil sige, at renten samlet lyder på 5,355 pct.

/ritzau/FINANS