Danske Ambu køber tysk konkurrent for milliardbeløb

Ambu har været på indkøb og udvidet sit produktsortiment, så man nu også leverer udstyr til maveoperationer.

»Det er et vigtigt opkøb, der bringer Ambu i en ideel position til i endnu højere grad at kunne udfordre markedet for genanvendeligt udstyr til endoskopi,« siger administrerende direktør Lars Marcher i en pressemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Danske Ambu, der producerer hospitalsudstyr, har været på indkøbstur syd for grænsen.

Her har man hverken købt dåseøl eller billigt slik, men derimod det tyske selskab Invendo Medical GmbH.

Tyskerne producerer engangsprodukter til kikkertoperationer i maven og supplerer dermed Ambus tilsvarende produkter til luftvejskirurgi.

»Det er et vigtigt opkøb, der bringer Ambu i en ideel position til i endnu højere grad at kunne udfordre markedet for genanvendeligt udstyr til endoskopi,« siger administrerende direktør Lars Marcher i en pressemeddelelse.

Ambu betaler op mod 225 millioner euro, svarende til knap 1,7 milliarder kroner, for Invendo Medical, der blev stiftet i 2002 og har 35 medarbejdere. Virksomheden er beliggende i Kissing nær Augsburg i Sydtyskland.

Mens der årligt udføres 5 millioner operationer i luftvejene, er det tilsvarende tal for maveoperationer 70 millioner, og forventningerne til opkøbet er derfor store.

Særligt fordi der er stort fokus på genbrug af operationsudstyr, som er vanskeligt at sterilisere efter brug. Den risiko elimineres ved at bruge engangsudstyr.

/ritzau/