Danske æggespecialister har slået hul på det japanske marked

Foto: VINCENT JANNINK. Danske æggespecialister har slået hul på det japanske marked / AFP PHOTO / ANP / Vincent Jannink / Netherlands OUT
Læs mere
Fold sammen

Den danske æggespecialist Sanovo Technology har landet en kæmpe ordre hos en af Japans største fødevareproducenter, der kan blive startskuddet til en gylden eksportforretning.

Det skriver dagbladet Børsen.

Sanovos nyeste maskine kan slå 144.000 æg i stykker i timen. Maskinen har vækket interesse hos japanske Kewpie, der er landets største producent af mayonnaise.

»Det er helt utroligt vigtigt at få slået hul igennem til en så kæmpestor producent som Kewpie. Det vil nemlig skærpe interessen hos andre japanske fødevareproducenter, der bruger flydende æg i deres produktion. Og så ved vi også, at Kewpie har omkring et halvt hundrede gamle anlæg stående på deres fabrikker, og de skal sandsynligvis også skiftes ud inden så længe,« siger Michael Midskov, administrerende direktør hos Sanovo Technology, til dagbladet Børsen.

Selskabet prøvede for 20-30 år siden lykken på det japanske marked med sorteringsmaskiner, men blev slået ud af Japans protektionistiske handelspolitik.

Kewpie har i de mellemliggende år ikke selv formået at udvikle teknologi, der gør den industrielle æggebehandling effektiv nok. Det er blandt andet derfor, at Sanovo kunne komme på banen igen.

I denne uge besøger kronprinsparret Japan, hvor kronprins Frederik skal trykke på knappen og sætte den danske teknologi i gang hos Kewpie.