Danske 7-eleven-butikker sætter international rekord

De danske 7-eleven-butikker ligger helt i top i kædens internationale forretning, når det gælder omsætning og indtjening.

Den gennemsnitlige omsætning i de danske 7-Eleven-butikker forventes at blive omkring 12 mio. kr., og det får det amerikanske hovedkontor til at spærre øjnene op. Butikkerne på det amerikanske hjemmemarked kan nemlig ikke præstere en tocifret millionomsætning. Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Med til det høje salg hører også gode indtægter for franchise-tagerne. De tjener i gennemsnit 700.000 kr. om året, mens indtjeningen for de bedste butikker nærmer sig et par mio. kr.

”Hos os kan de tjene mere end butiksindehaverne i mange kapitalkæder, så det er rimeligt attraktivt,” siger Jesper Østergaard, adm. direktør for 7-eleven i Danmark til Jyllands-Posten. Han forklarer den høje omsætning og indtjening med beliggenheden:

”Det er lykkedes at få særdeles gode beliggenheder i Danmark. Samtidig har vi ramt forbrugernes behov med mad og drikkevarer,” siger Jesper Østergaard.

Kæden har 63 butikker i Danmark, men det antal forventes at blive fordoblet i første halvdel af næste år, når 7-Eleven overtager driften af 66 YX-benzin-stationer. Kæden har også et samarbejde med DSB og skal derfor også drive butikker på otte stationer på Kystbanen på Sjælland.

På verdensplan driver 7-Eleven mere end 30.000 butikker.