Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
»Du er nu i kø til TastSelv – log på med NemID. Vi beklager ventetiden. Når det er din tur, har du ti minutter til at logge på.«
Den besked mødte mange, da de i begyndelsen af marts ville tjekke deres årsopgørelse på Skats hjemmeside.
Det er resultatet af, at virksomheden Queue-it har lavet en aftale med Skat. Systemet forhindrer, at hjemmesider bliver overbelastede, når der er mange på siden. Hvis du vil besøge en side med høj trafik, som er kunde hos Queue-it, kommer du derfor til at sidde i kø i stedet for at opleve, at hjemmesiden enten ikke svarer, eller svarer meget langsomt. Køen fungerer præcis ligesom, hvis du venter på en forlystelse i Tivoli.
Det er under tre år siden, at virksomheden blev grundlagt af Niels Henrik Sodemann, Martin Pronk og Camilla Ley Valentin. På blot tre år har de formået at skaffe kunder i cirka 15 lande i Europa, Nordamerika og Afrika.
Queue-it begyndte ikke som mange andre nye virksomheder. Med deres produkt, kunne man ellers godt tro, at ideen udsprang af, at stifterne gentagne gange havde oplevet, at en hjemmeside var gået ned på grund af høj datatrafik. Historien er dog en helt anden.
De tre stiftere har arbejdet sammen i firmaet Ementor Danmark. Virksomheden blev solgt, og efterfølgende fik de derfor lyst til at lave deres eget i stedet. De tog udgangspunkt i teamet og deres kompetencer.
»Vi havde en masse forslag i innovationsprocessen. Vi præsenterede en række forskellige ideer. Ud fra dem, vi ville gå videre med, lavede vi analyser af, hvor stort udbredningspotentialet var. Vi lagde også vægt på, hvilke brancher vi kunne målrette produktet mod,« siger Camilla Ley Valentin, medstifter og CCO i Queue-it.
På baggrund af de analyser, vurderede de, at Queue-it var den idé, der havde de bedste odds.
Global fra start
Helt fra begyndelsen har ambitionerne for virksomheden været høje. Det har hele tiden været hensigten at gøre virksomheden global.
»Vi var ikke interesserede i at lave noget, der kun havde relevans i Danmark. Der var mange ideer, der blev sorteret fra på lige præcis det kriterium,« siger Camilla Ley Valentin.
Udover at Queue-it har kunder i 15 lande i Europa, Nordamerika og Afrika, er virksomheden nu i gang med at skabe sig en kundebase i Asien, men ingen af dem er kunder endnu. Ifølge Camilla Ley Valentin ser det dog ud til, at der er noget på vej mod øst.
Det har været en udfordring for Queue-it at have et unikt produkt, som ingen andre før har lavet.
»Man tænker måske umiddelbart, at det er fedt, at der ikke er nogen konkurrence. Og det er det også. Men det er også en ulempe. Kunderne ved ikke, at de skal søge efter dig, for de ved ikke, at du findes,« siger Camilla Ley Valentin.
De har derfor brugt meget energi på at få folk til at tale om løsningen. Ifølge Camille Ley Valentin har Danmark dog været et godt sted at starte. Både fordi digitaliseringen er langt fremme i det danske samfund, og fordi stifterne i forvejen havde et netværk i Danmark, som har hjulpet deres troværdighed.
Nu skal hele verden erobres, og Queue-it er godt i gang. Men der er stadig et stykke vej, før den lille danske virksomhed bliver en global succes.