Dansk virksomhed stadig ramt efter omfattende hackerangreb

Danske Demant, som producerer høreapparater, blev ramt af et omfattende hackerangreb 3. september. Nu giver virksomhedens topchef en opdatering på den kritiske situation.

Høreapparatproducenten Demant blev 3. september ramt af et omfattende hackerangreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Kacper Pempel/Ritzau Scanpix

Det danske selskab Demant, som indtil for nylig hed William Demant Holding, blev for et par dage siden ramt af et hackerangreb.

Selskabet, som producerer høreapparater af mærket Oticon, blev 3. september ramt af en »kritisk hændelse« på de interne IT-infrastrukturer. Nu giver selskabets koncernchef og administrerende direktør, Søren Nielsen, en opdatering på situationen i en fondsbørsmeddelelse.

Her fremgår det blandt andet, at manglen på adgang til IT-systemerne har haft indvirkning på de centrale forretningsprocesser i hele værdikæden i alt fra produktion til distribution.

»Hændelsen har påvirket alle forretningsområder i varierende grad og med regionale forskelle. På tværs af vores engrosforretninger, som dækker høreapparater, diagnostik og høreimplantater, har vi oplevet forsinkelser i leverancer af produkter og været påvirket af vores mulighed for at modtage ordrer,« fremgår det af meddelelsen.

Selskabet oplyser, at det ikke har været muligt at drive forretningen på det normale niveau, men at eksempelvis Demants vigtigste produktions- og distributionsenhed i Polen er tilbage i normal drift.

Der er store regionale forskelle i den verdensomspændende virksomhed, lyder det også:

»På grund af tidspunktet, hvor vi blev ramt af cyberkriminaliteten, er genetableringen af vores IT-systemer mere omfattende i Asien og stillehavsområdet, og vi har fortsat en væsentlig opgave med genetableringen her.«

Demant oplyser afslutningsvis, at genoprettelsen af systemerne fortsætter, da man stadig ikke er fuldt genetableret og stadig afventer fuld adgang til alle systemer.

Det forventes, at det hele vil være gendannet inden for den næste måned. Det er endnu ikke muligt for Demant at konkludere, hvilke finansielle konsekvenser angrebet har haft.