Dansk virksomhed i oprør over Microsofts nye cloud-navn

Den danskstiftede hosting-service one.com protesterer mod Mirosofts navngivning af sin cloud-service, som de netop har omdøbt til OneDrive.

Den amerikanske IT-gigant Microsofts kamp for et navn til sin cloud-service ser endnu ikke ud til at være helt ovre. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAGADEESH NV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsofts kamp for et navn til sin cloud-service ser endnu ikke ud til at være helt ovre. I juli sidste år måtte Microsoft bøje sig og gå med til at ændre navnet fra SkyDrive, efter det britiske medie-imperie BSkyB sagsøgte softwarefirmaet for at bruge ordet ‘Sky’, der skriver Version2.dk

Mandag kunne Microsoft efter et halvt års grundig tænkepause så præsentere sin cloud-service under det spritnye navn OneDrive. Men det nye navn har igen sat sindene i kog - denne gang i Danmark, hvor hosting-firmaet one.com netop har udsendt en pressemeddelelse, der fordømmer det nye navn.

»Jeg blev meget overrasket over, at Microsoft har besluttet at navngive deres cloud-service OneDrive. For mig er det vigtigt at beskytte vores brand og firmanavn, og jeg forventede, at en stor virksomhed som Microsoft, ville have foretaget en mere grundig research, før de offentliggjorde deres nye navn,« udtaler One.com’s COO og talsmand Thomas Darré Medard Frederiksen i en pressemeddelelse.

Ifølge Thomas Medard Frederiksen er navnet ‘OneDrive’ for beslægtet med one.com’s egen cloud-service, hvilket vil skabe en forvirring blandt brugerne, der kan være skadelig.

»Vi har samme produkt, og vores navn er one.com - det giver en forvirring blandt de brugere, vi har. Det er vi selvfølgelig nødt til at tage alvorligt, og det er så det, vi vil tilkendegive over for vores kunder, at vi gør,« siger Thomas Darré Medard Frederiksen til Version2.

Da Version2 henvendte sig for at høre nærmere om det videre forløb, kunne han dog ikke løfte sløret for, hvordan navne-stridighederne mellem software-giganten og det danskstiftede one.com skal løse sig.

Deltag i debatten på Version2.dk