Dansk vindkonsulentfirma solgt til Nasdaq-firma

Det anerkendte danske vindkonsulentfirma Make Consulting er blevet solgt til Wood Mackenzie, der er ejet af det Nasdaq-børsnoterede selskab Verisk Analytics.

Foto: SØREN BIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Købsprisen for det Aarhus-baserede oplyses ikke, men der er tale om en virksomhed, som i 2016 generede en bruttofortjeneste på 13,6 mio. kr. og et overskud på 1,5 mio. kr

Make Consulting blev etableret i 2005 af Torben Bjerre-Madsen og selskabets nuværende administrerende direktør, Morten Breum Keller, som i øvrigt fortsætter som direktør, mens Bjerre-Madsen har forladt bestyrelsen efter salget.

Torben Bjerre Madsen var inden etableringen af Make topchef for vindmølleproducenten NEG Micon i perioden 1999 frem til fusionen i 2004 med Vestas, hvor han et halvt år nåede at bestride posten som viceadministrerende direktør.

Også Morten Breum Keller har en fortid i Vestas, hvilket var som chef for Investor Relations.

Make Consulting er udover hovedkontoret i Aarhus repræsenteret i USA og Kina og havde ifølge sit 2016-regnskab 27 heltidsansatte.

Forud for salget var aktierne i Make Consulting ejet af Torben Bjerre-Madsen, som havde den største aktiepost - efterfulgt af Morten Breum Keller, Steen Broust Nielsen og Dan Shreve.