Dansk videoiværksætter vil være en global gigant

Serieiværksætteren Thomas Madsen-Mygdal går efter at blive både USAs og Europas største og bedste til at styre den opblomstrende videomarkedsføring og henter Nordisk Films digitale direktør ind forud for stor ansættelsesrunde.

Christian Folden Lund (til venstre), indtil nu digital direktør i Nordisk Film, indtræder nu i direktionen for Thomas Madsen-Mygdals (midtfor) og Steffen Fagerström Christensens (til højre) fælles selskab TwentyThree, der sælger muligheden for bedre at kunne styre sin markedsføring med videoklip på alle de populære tjenester og egne netsteder. Foto: TwentyThree Fold sammen
Læs mere

Den danske iværksættervirksomhed TwentyThree med serieiværksætteren Thomas Madsen-Mygdal i spidsen henter en af Nordisk Films digitale eksperter ind og gør klar til en større ansættelsesrunde for at kunne blive den førende markedsføringsplatform i både USA og Europa.

Christian Folden Lund begynder som ansvarlig direktør for den daglige drift (COO) og skal inden for de næste seks-tolv måneder sikre omkring 25 ekstra ansatte i TwentyThree, der har udviklet en markedsføringstjeneste, hvorigennem man kan styre afspilningen af videoklip alle steder, f.eks. Twitter, Facebook, YouTube og ens egne netsteder men også som såkaldte webinarer og samtidig holde spor på, hvem der ser hvad hvornår og hvor længe, så man bedre kan ramme målgruppen med sin markedsføring.

Blandt brugerne er lige nu Carlsberg, ISS, Audi, Spotify, Jyske Bank og SimCorp.

Vil opbygge stor, langsigtet, dansk virksomhed

»Vi har bygget en virksomhed op uden venturekapital, hvilket man normalt ikke kan, og har ventet lidt på, at markedet virkelig var der - altså at virksomhederne begynder at skifte fra at kommunikere med tekst til med video. Og det er boomet de seneste 18 måneder. Desuden går vi op i muligheden for at prøve at bygge en stor, langsigtet, dansk virksomhed, for det mangler vi i dag, og skabe en masse arbejdspladser,« forklarer Thomas Madsen-Mygdal, der er administrerende direktør, om den store satsning, hvor omkring 80 procent af de nyansatte skal arbejde i Danmark.

Han lægger ikke skjul på, at det samtidig er lidt af en revanche efter salget i 2012 af iværksætterfirmaet Podio, som IT-giganten Citrix købte.

»Det er samme drejebog som med Podio, som også havde kontor i San Francisco med seks-syv folk, så vi har gjort det en gang før men prøver nu ikke at lave samme fejl. Måske solgte vi Podio lidt for tidligt. Nu er det meste jo flyttet til USA,« siger han.

Thomas Madsen-Mygdal og teknisk direktør Steffen Fagerström Christensen er de to stiftere af TwentyThree, der er fra 2006, og med Madsen-Mygdal, der stiftede den første danske internetvirksomhed Mondo i 1995, som den største af de to ejere. Selskabet har lige nu 30 ansatte i København og San Francisco.

Tung erfaring fra store virksomheder ønskes

Christian Folden Lund kommer fra Nordisk Film, hvor han var digital direktør og dermed drivkraft i det »Silicon Valby«, som filmgiganten i et års tid har bygget op i de gamle studier kort fra Valby Station. Omsætningen i det Egmont-ejede selskabs digitale forretning var sidste år på en halv milliard kroner.

»Christian Folden Lund har en interessant profil. Vi har aldrig arbejdet sammen men er gået i de samme kredse. Vi har brug for folk med tung erfaring fra forretningsudvikling og organisation, der kan supplere de kompetencer, vi har som iværksættere, altså med en større virksomhedsbaggrund,« forklarer Thomas Madsen-Mygdal om nyansættelsen.

Den sker ikke for, at han kan trappe ned, men for, at han »kan bruge min tid på, hvad jeg er rigtigt dygtig til«.

TwentyThree lancerede i forsommeren sin nye videomarkedsføringsplatform og åbnede i sommer kontor i San Francisco.  Man betaler en installationspris og derefter fast abonnement på 700 dollars om måneden for at bruge tjenesten.

Klarer udvidelsen selv - indtil videre

Målet er nu at nå op på 1.000 kunder på få år, hvilket er en tredobling af kundetallet i dag.

»Lige nu ser det ud til, at vi kan gøre det ved egen finansiering, men det kan være, at der er en endnu mere aggressiv måde at gå efter mulighederne på. Det bliver en løbende evaluering, men det bliver denne gang endnu mere personligt for at sikre, at vi ikke ender i en situation, hvor selskabet bare kan lukkes ned,« siger Thomas Madsen-Mygdal om vækstplanerne.

Han fik i 2011 IT-Branchens hæderspris, der er en største kollegiale hæder inden for IT i Danmark. Den nu 39-årige Thomas Madsen-Mygdal var kun 17 år, da han startede sit iværksætteri. Mondo gik ned i slutningen af 2009, men allerede året efter gik han ind i nettjenesten Podio, som især hans serieiværksætterkollega Tommy Ahlers har gjort kendt.

TwentyThree, der blev stiftet som Treogtyve i 2006 og siden blev omdøbt til 23 Visual men i februar i år skiftede navn til TwentyThree, omsatte i 2015 for 16,9 millioner kroner og endte med et resultat på 411.000 kroner mod 424.000 kroner i 2014 trods en omsætning, der var tre millioner kroner højere. Den største udgiftspost er personale, som udgør 10 millioner kroner.