Dansk værkstedssite får adgang til Ebays millioner af brugere

Danske Autobutler udvider i Tyskland efter indgåelsen af en aftale med online-auktionshuset Ebay, som giver adgang til mere end 11 millioner brugere hver måned.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Perspektiver er enorme, lyder meldingen fra danske Autobutler, som har indgået et samarbejde med auktionsgiganten Ebay.

Tjenesten, som indhenter tilbud på bilreparationer til sine brugere, får dermed adgang til 11 millioner aktive, tyske Ebay-brugere og forventer en markant vækst samt flere nyansættelser på grund af aftalen.

Hvis aftalen udvikler sig til en succes, vil Ebay og Autobutler udvide med en række andre lande. Autobutlers mål er at blive verdens største.

Hos Autobutler fremhæver man, at ydelsen, hvor der indhentes tilbud på vegne af kunden, er et område, hvor Ebay ikke selv er førende.

»Ebay har for sent opdaget bølgen med request-for-quote-serivceydelser og kæmper nu for at finde en vej ind. Samtidig er bilmarkedet i vild vækst på nettet - og et marked hvor de enkelte transaktioner har en markant større værdi end de fleste andre varegrupper. Ebay vil vildt genre blive førende og størst på automarkedet, og derfor er de afhængige af aktører som os,« skriver Autobutler, som fremhæver, at virksomheden er blevet Danmarks største autoværkstedskæde uden at eje et eneste værksted.

I juli skød den London-baserede venturefond Index Ventures 42 millioner kroner i Autobutler som finansiering af en ekspansion i England, Tyskland og Sverige og i 2013 investerede den svenske venturefond Creandum 30 millioner kroner i den danske iværksætter-succes, som spås et stort potentiale.

Alene i Tyskland og England udgør markedet for bilreparationer en omsætning på over 27 milliarder kroner.

Autobutler blev stiftet i 2010 af Christian Legêne og Peter Zigler og er siden vokset eksplosivt. I alt er der 62 ansatte i virksomheden, hvoraf cirka 35 er på hovedkontoret i Danmark, der står for udvikling, markedsføring og administration. De øvrige ansatte er på kontorer i Tyskland, Sverige og England. Kontoret i Tyskland skal nu udvides.

I alt har Autobutler mere end 3000 tilknyttede bilværksteder.

Autobutler var Christian Legêne og Peter Ziglers første onlinevirksomhed. Fra 2012 til 2013 fordoblede virksomheden sin omsætning fra 0,6 mio. euro til 1,2 mio. euro. Omsætningen forventes at blive mere end fordoblet i 2014 og lande på 3,1 mio. euro. Peter Ziegler har tidligere udtalt, at virksomheden først vente sat give overskud om fem år, da planen er at bruge store summer på den internationale ekspansion.