Dansk vækst i Kina skal fokusere på landbrug

Storstilet dansk eksport af viden om svineproduktion skal bidrage til en konstant eksportvækst til Kina på 10 pct. om året i de kommende ti år.

Svineproduktion hos formand for Danish Crown, Erik Bredholt, Edelslund ved Aarhus. Her ses Erik Bredholt i svinestalden Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Beijing har erklæret, at landbruget skal til at være en nøglesektor. Kina har en årlig produktion på 660 mio. svin, hvilket gør landet til verdens største svineproducent og desuden tegner den sig for halvdelen af den globale svineproduktion.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Vores ledere her i Beijing har jo udråbt landbruget til at være en nøglesektor. Vi er nødt til at drive det meget mere effektivt, hvis vi bare nogenlunde skal kunne følge med efterspørgslen. Så derfor har mit firma været på udkig efter ny smart agroteknologi, der ikke bare giver større udbytte, men også passer på miljøet. Og den har vi fundet i Danmark, siger Ding Yi, direktør og indehaver af Hu Sheng Holding, der importerer landbrugsteknologi - fortrinsvis til svineavl.

Den kinesiske svineavl er, sammenlignet med den danske, ikke ret effektiv. En dansk so får i gennemsnit 30 pattegrise om året, en kinesisk får kun 13-15 stykker. Udnyttelsen af foderet er også betydeligt lavere. I Danmark anvender man 2,5 kg. foder til at producere 1 kg. svinekød. I Kina bruger man 3,6 kg.