Dansk undervisningsrobot sendt på markedet efter millioninvestering

Undervisningsrobot-firma får investering til at sende sit produkt på markedet. Og en ny formand er tiltrådt fra Lego.

Undervisningsrobot-firma får investering til at sende sit produkt på markedet. Og en ny formand er tiltrådt fra Lego. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kritisk sans, kommunikation, samarbejde, kreativitet, men i lige så høj grad evnen til at programmere. Det er, hvad stifterne af Kubo Robotics, uddannelsesrobotten, vil lære skolebørn verden over. Nu sender en investering på 6,7 millioner kroner fra Vækstfondens investering i samarbejde med KMD Venture Kubo på markedet. Derudover bliver Robbert Stecher bestyrelsesformand - han har tidligere været en del af ledelsen i Lego.

Det er Børsen, der skriver succeshistorien om det danske firma. Her fortæller en af hjernerne bag, Tommy Otzon, blandt andet, at han forventede en omsætning på omkring 500.000 kroner i 2017. Men de forventninger har ændret sig en del.»Jeg tror på, at Kubo kommer ud på omkring 500 skoler. Lykkes det, omsætter vi for tættere på 5 mio. kr. i 2017,« siger han til Børsen. Lars Rønn er partner i Vækstfonden Venture. Han står bag investeringen og mener, at robotten har et stort potentiale.

»Den bedste investering vi har lavet, var Universal Robots, hvilket var en fantastisk rejse. Det har ført til investeringer i On Robot og nu Kubo,« siger han til Børsen og tilføjer:

»USA er interessant, da de, ligesom Danmark, fra regeringens side har erklæret, at kodning er en del af undervisningen fremover. Derfor er det selvfølgelig oplagt at kigge mod USA, når vi er klar til det.«