Dansk TV går trådløst

Zeptos første LCD-fjernsyn i den dyrere ende har kun brug for et strømstik.

Foto: Zepto
Endnu er elektriciteten ikke trådløs. Til gengæld er strømstikket så det eneste, som den danske IT-producent Zeptos nye Helios-TV-apparat skal sluttes til. En indbygget, trådløs boks sørger for signalet til fjernsynet og afskaffer dermed antennekablet.

Helios-fjernsynet, som er 40 tommer stort, bliver Zeptos debut i den dyrere ende af markedet for LCD-fladskærmsfjernsyn og lander på godt 23.000 kroner i pris. Udseendet er minimalistisk, udført i aluminium med en sort glasfront.

Zeptos egne aftestninger viser, at fjernsynet bruger 25-30 procent mindre strøm end tilsvarende fladskærme. Ved at undgå overophedning forlænges levetiden på skærmen.

Fjernsynet kan betjenes med danske B&Os fjernbetjeninger, det kan aflæse USB- og SD-hukommelseskort og afspille videoformaterne DivX samt MP3 og vise digitalbilleder.

Den trådløse boks er udviklet af Linksys, som mange kender fra det trådløse udstyr, de i forvejen har derhjemme.

Zepto, som på få år har markeret sig som producent af især bærbare computere, håber ifølge administrerende direktør Lasse Frost, at salget af det nye, trådløse TV kan medvirke til en vækst i Zepto på 60 procent i 2008.