Dansk topchef stopper i medicinalkoncern efter 27 år: Hun var et barn af virksomheden

Gitte Aabo forlader det danske medicinalselskab Leo Pharma efter at have tilbragt 27 år i Ballerup-virksomheden – herunder de seneste 11 år som topchef. Den danske topchefs afløser er allerede på plads.

Gitte Aabo stopper som koncernchef i Leo Pharma efter 27 år i det danske medicinalselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Efter 27 år og mere end ti år som topchef er Gitte Aabos tid i Leo Pharma ved at rinde ud.

Det danske medicinalselskab oplyser mandag i en meddelelse, at Leo Pharmas bestyrelse og Gitte Aaby i fællesskab er kommet frem til den konklusion, at tiden er kommet til at foretage en udskiftning på virksomhedens øverste post.

Gitte Aabo var blot 25 år, da hun i 1992 fik sit første job i virksomheden. Syv år senere trådte hun ind selskabets koncernledelse.

Siden begyndelsen af 2008 har hun været øverste chef i Leo Pharma, men gør sig altså nu klar til at forlade medicinalkoncernen fra Ballerup.

Gitte Aabo holder sig helst væk fra rampelyset: »Jeg vil rigtig gerne fortælle om virksomheden, men jeg er ikke så meget for den fokus på min person, « sagde Gitte Aabo tidligt i sin topchefkarriere til Berlingske.

Mange års ansættelse i medicinalkoncernen har sat sig dybt i Gitte Aabos bevidsthed. Hun har tidligere kaldt sig »et barn af Leo Pharma« med henvisning til, at hun stort set har tilbragt hele sin karriere i selskabet.

Som afløser for Gitte Aabo har bestyrelsen i Leo Pharma hentet Catherine Mazzacco, der tiltræder stillingen som topchef 1. august.

Catherine Mazzacco har boet i USA siden 2011, men planlægger nu at forlade sin bopæl I Boston til fordel for en ny tilværelse i Danmark.

Catherine Mazzacco er opvokset i Marokko og uddannet i Frankrig på Université de Technologie de Compiègne.

Leo Pharma er en verdens største på markedet for medicin mod psoriasis og en førende spiller i nichen for medicin mod hudsygdomme