Dansk topchef smidt ud af international tøjkoncern

Efter frem år har danske Anders Kristiansen forladt ledelsen af tøjkoncernen New Look efter en længere periode med faldende omsætning.

Foto: IR Stone, Bigstock

På trods af en stilling som topchef i den internationale tøjkoncern New Look har Anders Kristiansen ikke fyldt meget i de danske medier i de fem år, han har bestridt stillingen. Nu rapporterer Financial Times, at Kristiansen har fratrådt stillingen »efter gensidig overenskomst« efter fem kvartaler med faldende salg. Koncernen har ifølge avisen desuden forudset, at de haltende resultater vil fortsætte ind i næste år.

Anders Kristiansen blev i 2012 udnævnt til adm. direktør af den daværende ejer Apax Partners, og han stod ved roret, da tøjkoncernen i 2015 blev solgt til den nuværende ejer Brait, som er den sydafrikanske investor Christo Wieses personlige investeringsselskab. Kristiansen var manden bag to store initiativer for koncernen, åbningen af en britisk butikskæde for mandetøj og etableringen af koncernen i Kina med flere end 100 butikker.

Den kinesiske satsning har endnu ikke givet overskud, oplyser analytikere til avisen, og samtidig er salget i Storbritannien ramt af hård konkurrence og tabte markedsandele i et marked med voldsom konkurrence.

»I et marked, hvor omkostninger løber hurtigere end overskud, er lederskab afgørende,« siger en analytiker af detailmarkedet, Richard Hymann, til Financial Times.

Ifølge GlobalData Retail har New Look omkring 2,5 procent af det britiske marked for herretøj og 3,5 procent af markedet for kvindebeklædning.

Bestyrelsesformanden for New Look, John Gnodde, takker Anders Kristiansen for en stor indsats og oplyser, at parterne er enige om, at det er tid til et skift i ledelse, og danskeren afløses foreløbig af Danny Barasso, som har haft ansvaret for den britiske og irske del af koncernen.

Foruden sit job har Anders Kristiansen markeret sig i en kampagne for at forbedre forholdene i tekstilproduktion og påpeget usikre og i nogle tilfælde ulovlige forhold i branchen.