Dansk topchef rygtes til Siemens

Jim Hagemann Snabe ventes udpeget til bestyrelsen i den tyske industrikoncern, inden han går af som topchef i SAP.

Jim Hagemann Snabe har et enormt netværk gennem sin toppost i den tyske softwaregigant SAP. Nu går han efter bestyrelsesposter. Foto: Mads Nissen Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tyske industrikonglomerat Siemens ventes i dag at indstille den danske medtopchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, som ny næstformand for bestyrelsen.

Det siger to kilder til nyhedsbureauet Bloomberg. Den 47-årige dansker meddelte i juli, at han i 2014 nedlægger sit hver som medtopchef for verdens største leverandør af software til erhvervslivet, tyske SAP, hvor han siden 2010 har delt topposten med sin amerikanske kollega, Bill McDermott, der derefter fortsætter som ene mand på posten.

Jim Hagemann Snabe vil i stedet gå efter bestyrelsesposter, og Siemens, der er Europas største koncern, ser ud til at blive den første. Her vil Jim Hagemann Snabe afløse Deutsche Banks tidligere topchef, Josef Ackermann, der for en uge siden meddelte, at han fratræder. Ackermann forsøgte i juli forgæves at blive ny bestyrelsesformand i Siemens i stedet for Gerhard Cromme.

Fortsætter i SAPs bestyrelse

Der holdes bestyrelsesmøde i Siemens' hovedsæde i München i Sydtyskland tirsdag.

SAP vil gerne have, at Jim Hagemann Snabe fortsætter i sin egen bestyrelse. Han skal dog først vælges på næste generalforsamling, hvor også Bill McDermott skal udpeges som ny, samlet topchef.

Den dansk-amerikanske duo har på 3½ år ændret SAP markant og fået sat udviklingstempoet kraftigt i vejret, samtidig med at de har købt op for 78 milliarder kroner for at styrke SAPs mobil- og internetsatsning.