Dansk topchef er klar til havmølleangreb på Vestas

Tidligere topchef i Vestas står klar til krig med sin gamle arbejdsplads, når han skal fusionere to industrigiganter inden for havvindmøller.

Foto: SØREN BIDSTRUP.
Læs mere
Fold sammen

Franske Alstom og GE, General Electric, har lagt deres satsninger på havvindmøller sammen i Alstom Power Offshore Wind under Anders Søe Jensens ledelse, og han er klar til kamp mod sin tidligere arbejdsplads.

Det skriver Børsen.

- Ser man på markedet for havvindmøller som helhed, så bankfinansieres mange projekter i dag, og de, der finansierer, bestemmer, hvem der leverer vindmøllerne, siger Anders Søe Jensen, vice president for det fransk-amerikanske Alstom Power Offshore Wind.

Samarbejdet mellem Alstom og GE blev annonceret sidste år. GE har årtiers erfaring i vindkraft og er desuden verdens største industriselskab. Alstom har købt sig til viden, og sammen står selskaberne stærkt i følge Anders Søe Jensen. Også Vestas har fundet en makker. Virksomheden er gået sammen med Mitsubishi i selskabet MHI Vestas. Siemens Wind Power er den største konkurrent med mange års erfaring og mange reelle salg.

/ritzau/FINANS