Dansk topchef: Brexit kan give travlhed hos os

Mange danske virksomheder har de seneste uger udtryk bekymring omkring Storbritanniens potentielle farvel til EU-samarbejdet, men hos flytteservicevirksomheden Santa Fe Group behøver et såkaldt "brexit" ikke nødvendigvis at være en dårlig ting.

Mange danske virksomheder har de seneste uger udtryk bekymring omkring Storbritanniens potentielle farvel til EU-samarbejdet, men hos flytteservicevirksomheden Santa Fe Group behøver et såkaldt "brexit" ikke nødvendigvis at være en dårlig ting. (AFP PHOTO / James PHEBY) Fold sammen
Læs mere
Foto: JAMES PHEBY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet, der blandt andet hjælper virksomheder med praktiske ting, når ansatte skal udstationeres i udlandet, kan nemlig få en del at se til, hvis briterne stemmer nej til at forblive i EU ved afstemningen 23. juni.

»Hvis det bliver et nej, så vil det nok på kort sigt betyde, at en del virksomheder lige vil afvente og se. Men hvis vi ser lidt egoistisk på det, så er der omkring to millioner EU-statsborgere i England, som står uden visa eller arbejdstilladelse, og der er en million englændere i resten af EU, der ikke har et visa og en arbejdstilladelse,« siger Martin Thaysen, topchef for Santa Fe Group.

»Og det giver en forretningsmulighed for os. Det er jo det, vi lever af, så jeg vil egentlig forvente, at aktivitetsniveauet i vores immigrationsforretning får et løft ved et nej, for så skal der nok ske en del i England de næste 12-24 måneder,« siger Martin Thaysen oven på selskabets regnskab for første kvartal.

Den forestående folkeafstemning i Storbritannien har dog haft en negativ indvirkning på selskabets omsætning i de første tre måneder af året, som følge af at kunderne ifølge Martin Thaysen har haft en afventende holdning frem mod afgørelsen.

»Men hvis det bliver et ja, så regner vi med, at der kommer en del travlhed derefter,« siger han.

De seneste meningsmålinger har ifølge Reuters vist et spinkelt forspring til den del af den britiske befolkning, der er EU-positiv, mens en stor gruppe fortsat ikke har besluttet sig for, hvor de skal sætte deres kryds.