Dansk tøj-milliardær sender penge efter onlineshop

Niels Martinsen, der er stifter og hovedejer af IC Group, investerer en del af sine mange millioner i onlineshoppen Boozt.com . Også Sampension har valgt at sende penge efter netshoppen.

Niels Martinsen, stifter og ejer af IC Group, skyder penge i onlineshoppen Boozt.com Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruppe investorer med Sampension og tøj-milliardæren Niels Martinsen i spidsen har valgt at investere 200 mio. kr. i onlineshoppen Boozt.com. Kapitaltilførslen skal styrke netbutikkens vækstmuligheder på markedet for e-handel med tøj i midter- og premiumsegmentet, fremgår det af en meddelelse.

Boozt.com har haft fart på de senere år med en årlig omsætningsvækst på omkring 70 pct. siden 2011. I år ventes omsætningen at runde 1,5 mia. svenske kroner.

»Boozt.com har en dygtig ledelse og har skabt en platform, hvor virksomheden kan blive en væsentlig aktør inden for mode i Norden. Samtidig har de skabt gode processer og systemer til gavn for kunderne. Derfor har vi valgt at investere i virksomheden,« siger Niels Martinsen, der har foretaget investeringen via selskabet Friheden Invest.

Niels Martinsens datter, Emilie Martinsen, er enearving til tøj-milliardærens livsværk. Emilie Martinsen har fået overdraget 90 pct. af aktierne i Friheden Invest, men selvom hendes far er en stor erhvervsmand, ønsker Emilie Martinsen ikke selv at involvere sig i virksomheden, når hendes far en dag trækker sig fra den familieejede koncern. Emilie Martinsen er professionel springrytter og har tidligere udtalt, at hun på et tidspunkt vil sælge virksomheden.

Ejerkredsen i Boozt.com består nu af blandt andre Sunstone Capital, Verdane Capital VII, ECCO Holding, Sampension, Friheden Invest og selskabets ledelse.