Dansk teletopchef overtager også Østrig

3s Morten Christiansen er udnævnt som regional direktør i teleselskabet og skal – ud over Skandinavien – nu også tage sig af alpelandets tredjestørste teleselskab.

3s danske topchef, Morten Christiansen, får nu også ansvaret for koncernens teleselskab i Østrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: 3
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Teleselskabet 3s danske topchef får nu også ansvaret for forretningen i Østrig.

Morten Christiansen er udnævnt til regional direktør i 3 Group og udvider dermed sit ansvarsområde, som i forvejen dækker både Danmark, hvor han selv er administrerende direktør for 3, og Sverige.

Længstsiddende teletopchef i Danmark

Morten Christiansen er Danmarks længstsiddende teletopchef. Han har siden 2005 stået i spidsen for 3 og blev i 1. juni 2018 udnævnt til også at være 3s skandinaviske direktør og dermed øverste chef for det endnu større 3 i Sverige.

3 ejer i Danmark også lavprisselskabet Oister og har haft held med at slå sig fast som den pågående udfordrer, der holder de andre store – TDC, Telenor og Telia – i ørerne.

Samtidig har Morten Christiansen været aktiv deltager i den offentlige debat om teleselskabernes forhold og konkurrencen på det, der betragtes som et af de hårdeste mobilmarkedet i verden.

Siden begyndelsen af 2012 har 3 i Danmark fordoblet sit mobilkundetal. Ved udgangen af 2020 havde 1.463.000 mobilabonnement hos selskabet, som i 2020 overhalede Telia og blev tredjestørst i Danmark efter. Kun et enkelt kvartal de seneste ni år – ved årsskiftet 2014-2015 – har 3 mistet kunder.

3 koncentrerer sig om mobilmarkedet og sælger, modsat sine konkurrenter, hverken tv eller fast bredbånd. 3s mobilkunder har altid været blandt de mest dataforbrugende i Danmark.

Østrigs tredjestørste teleselskab

Ændringerne i den internationale del af 3-koncernen sker, fordi den administrerende direktør for Drei i Østrig, Jan Trionow, efter ti år på posten træder fra. Han efterfølges af den nuværende salgs- og marketingsdirektør Rudolf Schrelf.

Samtidig rykker Morten Christiansen ind som regional chef og som næstformand for bestyrelsen i Drei, der er Østrigs tredjestørste teleselskab med over 2,9 millioner kunder og – ligesom 3 i Danmark – er i færd med at bygge et 5G-mobilnet op.

»Opgaven er selvfølgelig at få gang i væksten på det østrigske marked. 3s selskaber agerer meget lokalt, hvilket er en meget væsentlig årsag til succesen i de lande, hvor vi er. Den lokale ageren og det lokale entreprenørskab skal selvfølgelig bevares. Østrig satser meget på digitalisering, hvor vi i Skandinavien måske er nogle år længere fremme. Omvendt har Drei en størrelse og bredde, som vi kan lære noget af,« siger Morten Christiansen.

Drei omsatte i 2020 for 870 mio. euro, har 1.200 ansatte og en markedsandel på 27-28 procent. Desuden sælger selskabet også, modsat 3 herhjemme, både fastnettelefoni og tv-abonnementer.

Morten Christiansen skal tilføre Drei lidt af den frækhed, som 3 har markeret sig med i Skandinavien, og som har sikret det svenske søsterselskab en god fremgang, siden han blev ansvarlig for også det. Det giver ham samtidig mere pondus under forhandlinger nu at være direktør for tre lande.

Det er hongkongkonglomeratet Hutchison, der er storejer af 3-koncernen. I Danmark og Sverige ejer Hutchison 60 procent, mens den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab, Investor AB, sidder på de sidste 40 procent.

Begyndte i reklamebranchen

Morten Christiansen, som til juli runder 60 år, er uddannet cand. merc. fra CBS i 1988. Han begyndte i reklamebranchen og blev 1995 administrerende direktør for Carat Danmark, hvor han kom til to år tidligere. I 2002 rykkede han over i telebranchen, først som ansvarlig for den daglige drift og medlem af direktionen i mobilselskabet Orange, som Telia købte i 2004. Her nåede Morten Christiansen endnu et år i reklamebranchen, før 3 hentede ham ind som administrerende direktør for sit dengang under to år gamle danske mobilselskab.

3 i Danmark omsatte i 2020 for 2,7 milliarder kroner og havde et driftsresultat før afskrivninger på 861 mio. kr.

3 har i Danmark og Sverige tilsammen 1.700 ansatte.